Videot

Reefer Madness – Kulttiklassikko vuodelta 1936

Reefer Madness (aka Tell Your Children, Yhdysvallat 1936) oli eksploitaatioelokuva, joka kertoo marihuanaa polttavan nuorison onnettomuuksista ja rikoksista: päälleajoista, murhista, itsemurhista, raiskauksista ja mielisairauksista.

Elokuva kuvattiin nimellä Tell Your Children opetuselokuvaksi, jonka tarkoitus oli varoittaa nuorisoa kannabiksen vaaroista. Sen kuvaamisen oli rahoittanut uskonnollinen ryhmä. Kuvausten valmistuttua tuottaja Dwain Esper osti sen ja leikkasi siitä sensaationhakuisen eksploitaatioelokuvan, joka ei kuitenkaan päässyt julkiseen levitykseen. Elokuva löydettiin uudelleen 1970-luvulla, jolloin siitä tuli kulttielokuva kannabiksen käyttäjien keskuudessa. Uusi katsojaryhmä piti siitä sen tarkoituksettoman komediallisuuden vuoksi. Elokuvasta tehtiin satiirinen musikaali, joka julkaistiin off-Broadway-tuotantona 2001.

Vastaa