Tiedotteet

Ilmoita poliisin pakkokeinoista ja väärinkäytöksistä

Turun seudun kannabisyhdistys alkaa keräämään tietoa poliisin tekemistä huumeratsioista, kotietsinnöistä ja muista kannabiksen käyttäjiin ja kasvattajiin kohdistuvista pakkotoimista. Ilmoituksen voi jättää online-kaavakkeella ylävalikon Laki ja oikeus -osion alta.

Erityisesti meitä kiinnostavat tapaukset, joissa epäilet viranomaisen toimineen laittomasti. Onko poliisi tehnyt laittoman kotietsinnän ajoneuvoosi, onko poliisi vääristellyt esitutkintapöytäkirjoja tai suorittanut yleisellä paikalla henkilötarkastuksen ilman, että heillä on ollut syytä epäillä sinua rikoksesta? Poliisin väärinkäytökset ovat usein toistuva puheenaihe kannabiksen käyttäjien keskuudessa. Laittomien menettelyjen kohteiksi joutuneilla kansalaisilla on kuitenkin hyvin rajalliset mahdollisuudet puolustaa omia oikeuksia ja lähes kaikki poliisista tehdyt rikosilmoitukset jätetään tutkimatta, koska laittomuuksista on erittäin vaikea löytää näyttöä, joka pitäisi oikeudessa.

Jokainen ilmoitus on tärkeä, jotta voisimme välittää mahdollisimman ajantasaisen ja monipuolisen kuvan huumevalvonnan epäkohdista. Jaettu tieto on kaikkien etu: mitä useampi kannabiksen käyttäjä tiedostaa omat oikeutensa ja tuntee poliisin toimintatavat, sitä korkeampi on viranomaisten kynnys suorittaa laittomia kotietsintöjä, huumeratsioita ja muita pakkokeinoja.

Voit ilmoittaa vuosiakin vanhoista tapauksista, mikäli niihin liittyy viranomaisten laittomia menettelyjä. Sen sijaan laillisista huumeratsioista, katuvalvonnasta, kotietsinnöistä ja muusta sellaisesta kannattaa ilmoittaa tuoreeltaan, jotta tiedoista voisi olla hyötyä.

Emme luovuta tai julkaise ilmoittajien tietoja ilman lupaa. Voit tehdä ilmoituksen halutessasi myös nimettömänä.

Voit täyttää online-kaavakkeen täällä.

Vastaa