2011 Uutiset

Espanjan Baskimaa seuraa Sveitsin esimerkkiä laillistamalla kannabiksen

Uutisoimme alle kuukausi sitten neljän Sveitsin kantonin laillistavan kannabiksen kotikasvatuksen alkaen 1.1.2012. Nyt Espanjaan kuuluva Baskimaan itsehallintoalue on kertonut seuraavansa Sveitsin esimerkkiä säätämällä lain, jolla viranomaiset voivat valvoa kannabiksen kasvattamista, myyntiä ja käyttöä. Käytännössä tämä tarkoittaa kannabiksen laillistamista.

Näissä kauniissa maisemissa saa pian pössytellä luvalla. Lennot Helsingistä alk. 150€ / suunta.
Uuden lain säätämisen seurauksena Baskimaan terveysviranomaiset kertovat kannabiskieltolain päättyvän.

Johtava terveysviranomainen, Rafael Bengoa, kertoi ”ettemme halua kieltolakia.” Toinen asiaa kommentoinut terveysviranomainen, Jesus Maria Fernandez, sanoi, että ”on parempi säädellä kuin kieltää: kannabiksen käyttö on käytännössä katsoen juurtunut yhteiskuntaan”.

Baskien lainsäädännölliset muutokset ärsyttävät takuulla etenkin Yhdysvalloissa ja Ruotsissa. Joitakin vuosia sitten näin rohkeat lakimuutokset olisivat saattaneet johtaa erilaisiin poliittisiin sanktioihin Espanjaa vastaan, mutta tällä hetkellä kannabis on jo niin vahva osa eurooppalaista elämää, ettei tällaisia sanktioita enää tosissaan edes harkita.

Suomalaiset tiedotusvälineet eivät uutisoineet Sveitsin kotikasvatuksen sallivasta laista tai Kööpenhaminan aikeista perustaa kannabismyymälöitä, mutta Hollannin oikeistohallituksen toimet ulkomaalaisten kannabisturistien suitsimiseksi ovat olleet jatkuvasti otsikoissa. Miten käy Baskimaan?

Lähde: ENCOD 12.12.2011

Vastaa