2011 Uutiset

Kannabis ja syöpä – potilaiden kokemuksia

Denverissä Coloradossa päämajaansa pitävä pörssiin listattu lääkekehitysyhtiö Cannabis Science Inc. ilmoitti, että ihosyöpää sairastanut potilas on parantunut käyttämällä yhtiön kehittämää tuotetta. Yhtiön mukaan tämä on jo toinen potilas, joka on käyttänyt yhtiön tuotteita menestyksekkäästi.

”Potilas on dokumentoinut kaikki tulokset ja aiomme julkaista ne, kunhan hoito on saatettu loppuun ja lopulliset laboratoriokokeet ovat valmiit”, yhtiö ilmoittaa tiedonannossaan.

”Cannabis Science yhteistyössä useiden Coloradossa toimivien jakelupisteiden ja lääkäreiden kanssa konsultoi useita syöpäpotilaita, jotka ovat etsineet tietoa tutkimuksista ja syövän hoidosta kannabistuotteilla uusista ja vanhoista lähteistä niin, että he voivat itse tehdä tietoon perustuvan päätöksen hoitaa syöpäänsä.”

Lääkekannabispotilas Chaz Moore ja hänen isänsä Shan Moore sekä leukemiapotilas Bob Crouse El Pason oikeuslaitoksen edustalla mielenosoituksessa

Kannabis on turvallinen lääkeaine, minkä liittovaltion tuomari Francis Young totesi jo vuonna 1988 suosittaen kannabiksen poistamista huumeluokituksen 1. luokasta, eli vaarallisimmasta luokasta. DEA kieltäytyminen tottelemasta tätä suositusta on aiheuttanut sen, että jo 16 osavaltiota sallii eri tavoin kansalaistensa saada lääkekannabista käyttöönsä.

Yhä uusia osavaltioita on tekemässä vastaavanlaisia ratkaisuja ja laillistamassa lääkekannabiksen käytön. Tämän takia lääkekannabiksen hyväksyneissä osavaltioissa potilaat voivat tehdä tietoisia ratkaisuja kokeilla osavaltioiden tasolla laillistettuja kannabistuotteita.

On järkyttävää, että liittovaltio saattaa haastaa syöpäänsä lääkettä kasvattavia potilaita oikeuteen ja uhata jopa elinkautisella vankeustuomiolla kuten Bob Crouselle on tapahtumassa.

Bob Crousella on Coloradon osavaltion lupa lääkekannabiksen käyttämiseen ja 75 kasvin kasvattamiseen. Silti liittovaltion agentit rynnivät hänen kotiinsa ja nyt häntä syytetään huumausaineiden levityksestä, mistä pahimmillaan voi seurata elinkautinen vankeustuomio.

Chaz Moorella on harvinainen neurologinen sairaus, joka aiheuttaa vakavia kouristuskohtauksia. Hänellä on lääkitys niiden ehkäisemiseksi, mutta hän käyttää kannabista alkavan kohtauksen lievittämiseen. Mutta Coloradossa on kielletty lääkekannabiksen käyttö koulualueella. Vaikka Chaz käyttää kannabista imeskeltävän pastillin muodossa, hänen piti vaihtaa koulua lähempänä kotiaan olevaan, jotta hän ehtisi ottamaan kannabispastillin kohtauksen alkaessa.

Cannabis Science julkaisi äskettäin kotisivuillaan kattavan luettelon tutkimuksista, jotka todistavat kannabiksen syöpää parantavista vaikutuksista.

Lähde: Colorado Independent 9.9.2011 ja 15.12.2011

Lapsi ja lääkekannabis

USA:ssa on julkisuuteen noussut Suomessakin uutisoitu tapaus, jossa isä syötti aivosyöpään sairastuneelle pikkupojalleen sairaalassa salaa kannabisöljyä ja pikkupoika parani lääkäreiden ennusteiden vastaisesti. Lääkärit pitävät pikkupojan tervehtymistä ihmeenä, mutta isä kiittää kannabisöljyä. Nyt monilla TV-kanavilla ihmetellään tämän esimerkin valossa Obaman hallinnon julmuutta potilaita kohtaan.

Kolmivuotias Cash Hyde oli jo halvaantumassa, mutta nyt hän kävelee ja juoksee. Hän sokeutui, mutta nyt hän näkee taas. Hän kuuroutui, mutta kuulee jälleen normaalisti.

Vuonna 2010 helmikuussa Cash alkoi voida pahoin ja ilmeni muitakin oireita, minkä takia hänen vanhempansa toimittivat pojan lääkärin tutkittavaksi. Ensimmäinen diagnoosi oli väärä, eikä pojan kunto kohentunut annetulla lääkityksellä.

Toukokuussa vanhemmat toimittivat hänet kriittisessä tilassa ensiapuun, missä vihdoin diagnosoitiin aivokasvain, joka oli kasvanut jo yli nelisenttiseksi näköhermon ympärille. Hänet kiidätettiin erikoissairaalaan saamaan parasta mahdollista syöpähoitoa, mitä virallinen lääketiede voi antaa.

Pojan kunto heikkeni dramaattisesti syövän edetessä ja syöpähoitojen runnellessa pikkuruumista. Yhä uusien hoitojen vaikutuksesta pojan elintoiminnot lakkasivat pari kertaa ja silloin isä päätti kokeilla kannabisöljyä viimeisenä vaihtoehtona. Hän olisi voinut noudattaa lakia ja antaa poikansa kuolla syöpähoitoihin. Mutta hän päätti tehdä oikean ratkaisun ja pelastaa poikansa hengen.

Hän joutui tekemään sen salaa hoitohenkilökunnalta, koska paljastuessaan se olisi voinut vaarantaa koko sairaalan saamat liittovaltion tuet.

Isä joutui annostelemaan kannabisöljyä pojan ruokintalaitteeseen salaa, mutta tulokset alkoivat näkyä heti. Poika ei tarvinnut enää pahoinvoinnin estäviä lääkkeitä syöpähoidossa, mitä lääkärit pitivät ihmeenä.

Tällä hetkellä Cash on terve ja hänen elämä normalisoitumassa. Parantuminen ei ollut mikään ihme, vaan perustui tosiasioille, joita lääkäri ei saa kertoa potilaille absurdin lain takia.

Cash Hyden tarina:

Lähde: Colorado Independent 23.6.2011

Vastaa