Videot

Poliitikot haluavat avata Kööpenhaminaan kannabismyymäläverkoston

Kööpenhaminan Kristianian vapaakaupungissa kannabista on myyty avoimesti jo pitkään
Tiedotusvälineet kautta maailman Suomea lukuunottamatta uutisoivat Kööpenhaminan kaupunginvaltuuston päätöksestä, jolla he pyytävät lupaa maan hallitukselta kannabismyymäläverkoston avaamiseksi kaupunkiin. Tanskalaisen mallin keskeinen uudistus olisi kannabiksen kasvatuksen ja myymisen ottaminen yhteiskunnan valvontaan.

Unkarin kansalaisvapausliiton videoryhmä matkusti haastattelemaan kahta aloitetta kannattavaa poliitikkoa selvittääkseen, miksi he valitsivat laillistamisen ja kuinka se hoidettaisiin.

Heidän mallinsa poikkeaa Hollannin kannabiskahvilamallista, jossa paikkakuntien hallinto myöntää yksityisyrityksille luvat hoitaa kannabiskauppaa. Tanskalaiset kertovat, kuinka Hollanti epäonnistui kannabiksen kasvatuksen valvonnassa ja kannabiskahvilat joutuvat ostamaan tuotteensa laittomilta markkinoilta.

Päätös on nyt vasemmistoenemmistöisen hallituksen käsissä. Kööpenhaminan kaupunginvaltuusto on kuitenkin toiveikas: vaikka suunnitelma epäonnistuisi tällä kertaa, on vain ajan kysymys milloin kannabista myydään valvotuilla markkinoilla.

HCLU:n tekemä haastattelu suomenkielisellä tekstityksellä:

(Suomenkielinen tekstitys: Turun seudun kannabisyhdistys)

Lähde: HCLU 4.12.2012

Vastaa