2012 Uutiset

Rick Simpsonin syytteet hylätty Kanadassa

Kanadalainen Rick Simpson, 62, nousi kannabiskansan tietoisuuteen vuonna 2007, jolloin hän sai syytteet kannabiksen kasvatuksesta, hallussapidosta ja jakelusta. Syytteet perustuivat vuonna 2005 tehtyyn ratsiaan, jolloin hänen tiluksiltaan Little Forks Roadilla Amherstin kaupungissa Nova Scotian osavaltiossa takavarikoitiin 1190 kannabiskasvia, joiden katukauppa-arvoksi arvioitiin 400 000 – 800 000 dollaria.

Simpson puolustautui sillä, että hän kasvatti kannabista uuttaakseen siitä kannabisöljyä, jota hän jakeli sairaille ihmisille ilmaiseksi. Hän ei koskaan toiminut salaa ja saatuaan tuomion vuonna 2007 hän kertoi tuomarille, ettei aio lopettaa.

Vuonna 2003 Simpsonilta leikattiin kasvoista ihosyövän alku, minkä jälkeen hän muisti vanhan uutisen kannabiksen syöpää parantavista ominaisuuksista. Hän päätti kokeilla kannabisöljyä kasvoihin jäljelle jääneisiin epäilyttäviin läiskiin. Hän laittoi kannabisöljyä laastariin, pisti sen läiskien päälle ja neljän päivän kuluttua ne olivat kadonneet.

Muutaman viikon kuluttua leikatulla alueella oleva kasvain alkoi jälleen kasvaa ja Simpson kokeili myös siihen kannabisöljyä. Neljän päivän kuluttua se oli myös kadonnut.

Sen jälkeen hänen ystävänsä parani samalla lääkkeellä ihosyövästä, minkä jälkeen hän alkoi jakelemaan kehittämäänsä kannabisöljyä kaikille sairaille.

Satojen potilaskokemusten ja lukemiensa tieteellisten tutkimusten perusteella hän alkoi pitämään kannabista ”ihmelääkkeenä, joka parantaa kaikki taudit”.

Vuonna 2009 ilmestyi dokumenttielokuva Run from the Cure, joka kertoo hänen kamppailustaan ihmisten parantamiseksi.

Vuonna 2009 Rick Simpson oli Amsterdamissa High Timesin jokavuotisessa Cannabis Cup -tapahtumassa, missä hänelle myönnettiin vuoden vapaustaistelijan palkinto. Rick Simpsonin kampanja sai aluksi ristiriitaisen vastaanoton kannabiksen laillistamista ajavissa piireissä, koska hänen ”kannabis parantaa kaikki sairaudet” -linja koettiin liian provosoivana ja valheellisena. Tunnetun yhdysvaltalaisen kannabisaktivistin Jack Hererin tuki sai mm. High Timesin muuttamaan epäilevän kantansa Simpsonin tukemiseen.

Samaan aikaan Kanadassa poliisi teki ratsian hänen kotiinsa, minkä seurauksena häntä vastaan nostettiin uusia syytteitä. Tämän jälkeen Simpson katosi julkisuudesta ja hänen epäiltiin piileskelevän Euroopassa.

Kanadan valtion lakimies Doug Shatford kertoi esittäneensä Simpsonia vastaan nostettujen syytteiden peruuttamista sen jälkeen, kun häntä vastaan nostetut takavarikkohakemukset oli hyväksytty oikeudessa.

”Ratsiassa haltuunotettujen esineiden takavarikoimisesta oli tehty hakemus ja tämän päätöksen jälkeen päätettiin luopua muista syytteistä”, Shatford tiedotti 11.5.

Shatford sanoi oikeuden ongelmana olevan Simpsonin olinpaikka: ”Me emme tiedä, missä hän on. Uskomme hänen olevan jossakin Euroopassa. Hän on ollut Hollannissa, mutta emme ole varmoja siitä, onko hän edelleen siellä vai jossakin muualla Euroopassa.

Syytteistä luopuminen näyttää tarjoavan Simpsonille mahdollisuuden palata Kanadaan. Shatford ei tiedä muista syytteistä häntä vastaan.

Joulukuussa 2009 Simpson viestitti sähköpostilla, ettei aio palata Kanadaan, koska hänet aiotaan heittää vankilaan ”ilman lääkettä”.

Hän kirjoitti, ettei pelkää vankilaa, mutta ei aio mennä sinne ilman lääkettään. Hänelle paluu Kanadaan ”merkitsisi itsemurhaa”.

Rick Simpsonin radikaali lähestymistapa kannabiksella parantamiseen on inspiroinut useita ryhmiä Kanadassa ja Yhdysvalloissa aloittamaan samanlaisia vapaaehtoisuuteen ja ilmaisjakeluun perustuvia kannabisöljyterapioita. Kanadalainen elokuvaohjaaja Chris Harrigan on kuvannut piakkoin julkaistavan dokumenttielokuvan Crazy: A Phoenix Tears Story Itä-Kanadassa asuvista ihmisistä, jotka uskovat kannabisöljyn parantavan liki kaikki sairaudet

Run from the Cure -dokumentti:

http://www.youtube.com/watch?v=0psJhQHk_GI

Lähde: Cumberland News 14.5.2012