Kysymykset

Huumausaineen käyttörikos – pakkokeinojen laajuus

Kysymys: Voiko poliisi mielivaltaisesti päättää millä rikosnimikkeellä se alkaa tutkia esimerkiksi käyttörikokseen syyllistyneen tekoa ja siten käyttää laajempia pakkokeinoja? Poliisi on mm. ilmoittanut tutkivansa suippumadonlakkien hallussapitoa huumausainerikoksena, mikäli henkilö pitää hallussaan yli neljää sientä. Alle kahdenkymmenen sienen määrä ei riitä edes yhteen käyttöannokseen.

Matlockin vastaus: Pakkokeinojen käyttöön riittää yleensä, että on syytä epäillä rikoksesta. Jo vähäinenkin huumausaineen hallussapito antaa poliisille usein poliisin tulkinnan mukaan syyn epäillä henkilöä huumausainerikoksesta eli, että huumausainetta hallussa pitänyt henkilö esimerkiksi säilyttäisi kotonaan enemmän huumausaineita. Poliisin käyttämät pakkokeinot voi tarvittaessa saattaa jälkikäteen tuomioistuimen tutkittavaksi.

 

 


Kysymysarkisto

{loadposition matlock}

Jätä oma kysymyksesi Matlockille täältä!

Vastaa