Kysymykset

Kotietsintä – korvausten vaatiminen

Kysymys: Minulle tehtiin aiheeton kotietsintä viime vuoden syyskuussa. Kuinka kauan minulla on mahdollista hakea korvausta kotirauhan häirinnästä?

Matlockin vastaus: Kotietsinnän laillisuus on mahdollista saattaa tuomioistuimen tutkittavaksi, mutta tämä tulee tehdä 30 päivän kuluessa kotietsinnän toimittamisesta tai siitä, kun olet kotiisi tehdystä kotietsinnästä saanut tiedon. Korvaus kotirauhan häirinnästä edellyttää, että poliisi on toiminut lain vastaisesti kotietsinnän suorittaessaan. Tällöin mahdollisuudet saada korvauksia aiheettoman kotietsinnän aiheuttamasta kärsimyksestä ovat paremmat, jos tuomioistuin on ensin todennut ettei tehdyssä kotietsinnässä ole menetelty lain mukaisesti.

 

 


Kysymysarkisto

{loadposition matlock}

Jätä oma kysymyksesi Matlockille täältä!

Vastaa