Kysymykset

Törkeän huumausainerikoksen raja kannabiksen hallussapidossa

Kysymys: Mikä on törkeän huumausainerikoksen raja kannabiksen hallussapidossa?

Matlockin vastaus: Oikeuskäytännössä törkeän huumausainerikoksen tunnusmerkistön mukaisena suurena määränä huumausainetta on pidetty kannabiksen osalta yhtä kiloa ja siitä ylöspäin. Teot arvioidaan kuitenkin aina tapauskohtaisesti ja teon törkeysarvosteluun vaikuttaa myös muut seikat. Törkeä huumausainerikos edellyttää lisäksi, että tekoa on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä. Kotikasvattajan kannattaa muistaa, että käytäntönä on tllä hetkellä arvioida jokainen kasi ns. tuotto arvio-olettaman mukaan. Syyttäjät käyttävät 25 grammaa per kasvi arviointia. 40 kpl kasveja on arvioitu noin kiloksi, joka on jo törkeän huumausainerikoksen raja.

 

 


Kysymysarkisto

{loadposition matlock}

Jätä oma kysymyksesi Matlockille täältä!

Vastaa