2013

USA:n senaatissa harkitaan teollisen hampun viljelemisen laillistamista

Ensimmäisen kerran modernin historian aikana ovat USA:n senaattorit esittäneet teollisen hampun kaupallisen tuotannon laillistamista.


Helmikuun puolivälissä senaattorit Mitch McConnell, Jeff Merkley, Rand Paul, and Ron Wyden esittelivät lakialoitteen Senate Bill 359, joka muuttaisi USA:n huumelainsäädäntöä siten, että teollinen hamppu erotettaisiin marihuanan määrittelystä. Tämä lainmuutos sallisi liittovaltion aloittaa lupien myöntämisen hampun kaupalliselle hyödyntämiselle teollisuuden ja maatalouden raaka-aineena.


Teollisen hampun sadonkorjuuta tarkkuussilppurilla
Senaattori Mitch McConnell edustaa republikaanista puoluetta ja hän vastusti aiemmin hampun vapauttamista.

 

”Olen nyt vakuuttunut siitä, että hampun viljelyn salliminen tulee olemaan myönteinen sysäys Kentuckyn maaseudun perheille ja taloudelle. Hamppua voidaan todellakin hyödyntää kaikessa vaatteista paperiin ja jos tästä saadaan vetoapua työpaikkojen luomiseen näinä vaikeina aikoina, se kuulostaa pelkästään hyvältä minun mielestäni.”

 

Lakialoite 359 on rinnakkaisaloite lakiesitykselle House Bill 525:lle, jota kutsutaan myös Industrial Farming Act of 2013:ksi. Tällä lakialoitteella on 28 edustajan kannatus takanaan.

 

Kahdeksan osavaltiota – Colorado, Maine, Montana, Pohjois-Dakota, Oregon, Vermont, Washington ja Länsi-Virginia – on muuttanut omia lainsäädäntöjään siten, että hamppua on voitu viljellä valvotusti kaupallisiin tarkoituksiin. Näiden uusien lakien hyväksyminen poistaa liittovaltion asettamat rajoitukset ja sallisi tuottajien tehdä työnsä ilman liittovaltion viranomaisten puuttumista asiaan.


Kongressin oman tutkimuksen mukaan vuodelta 2005 ”USA on ainoa kehittynyt länsimaa, jossa teollinen hampun kasvatus ei ole sallittua”.Vastaa