Kysymykset

Kotietsintä, vahingonkorvaukset – Kuka korvaa poliisin kotietsinnän suorittamiseksi rikkoman oven?

Kysymys: Minun ja alivuokralaiseni asunto ratsattiin ja meillä oli kasvatus omaan käyttöön. Minua yritettiin ensin tavoittaa puhelimitse, enkä huomannut tulleita puheluita, joten komisarion määräyksestä ulko-oven lasi rikottiin. Kenen tämä lasi kuuluu korvata?

Matlockin vastaus: Poliisia vastaan voi nostaa normaalin vahingonkorvausvaatimuksen käräjille, jos he eivät itse suostu korvaamaan rikkomiaan esineitä. Tässä on kuitenkin kuluriski, eli vastapuolen oikeudenkäyntikulut voivat tulla maksettavaksi, jos juttu hävitään. Olemme taistelleet näitä asioita, mutta poliisi on yleensä ollut aika vahvoilla, jos kotietsinnän suorittaminen voidaan osoittaa tarpeelliseksi. Silloin voidaan irroittaa vaikka ovi karmeiltaan ja se jää epäillyn maksettavaksi. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä suoraan meihin.

 


Kysymysarkisto

{loadposition matlock}

Jätä oma kysymyksesi Matlockille täältä!

Vastaa