Kysymykset

Kotikasvatus – Miten kasvatusprojektiin osallistuvien henkilöiden määrä vaikuttaa tuomioon?

Kysymys: Olin myynyt 160 eurolla kannabista kaverille, joka kertoi mistä oli saanut ne ja poliisit löysivät meidän asuntoon, jonka kautta löysivät n. 15 kasvia, leikkasivat pois ja veivät meidät putkaan yhdeksi yöksi. Olisi kiva tietää, vaikuttaako 4 henkilöä kokonaisuuteen lainkaan määrällisesti? Voiko tuomio olla lievempi, koska meitä on neljä jolloin 14 kasvia näyttääkin heti huomattavasti pienemmältä. He eivät löytäneet rahaa, koska emme olleet myyneet enempää, joten kuinka pahaksi tuo 160 euroa leimataan myynnin suhteen? 

Matlockin vastaus: Huumausainejutuissa määrää ei jaeta pääluvulla, vaan jokainen saa tuomion koko määrästä. Kasvatusjutut on aina huumausainerikoksia, ei siis pelkkiä käyttörikoksia ja pienenkin määrän myyminen vaikuttaa aina asian kokonaisarvosteluun. Tällä hetkellä kannabiksen kasvatusjutuissa käytetään ns. tuotto-arvio olettamaa, jolloin jokaisesta istutetusta siemenestä lasketaan 25 grammaa kannabista. Teidän tapauksessa se tekee 350 grammaa, josta seuraa lähtökohtaisesti vankeutta. Mikäli henkilöllä ei ole aikaisempaa historiaa, niin vankeus määrätään usein ehdollisena. Suosittelen kääntymään lakimiehen puoleen, jotta saat oikeudenkäyntiisi avustajan.

 


Kysymysarkisto

{loadposition matlock}

Jätä oma kysymyksesi Matlockille täältä!

Vastaa