alt
2015

Katalonian kannabisklubeille virallinen ohjeistus

Katalonian maakunnan hallinto julkisti vuoden alussa uudet ohjeet kannabisklubien valvontaan. Kannabis on laitonta Espanjassa mutta kannabisklubien salliminen on ollut pragmaattista ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa politiikkaa ennen kannabiksen laillistamista.

alt
Barcelonalaisen kannabisklubin tarjontaa

Katalonian maakunnassa on jo vuosia toiminut kannabisklubeja, joiden valvonta on ollut ns. harmaalla vyöhykkeellä. Katalonian terveysvirasto julkisti 15.1.2015 suosituksensa maakunnan 400 kannabisklubin valvontaan. 

Uusien säädösten mukaan kannabisklubeihin pääsevät ainoastaan 18 vuotta täyttäneet. Klubit on tarkoitettu vain jäsenille, jotka ovat kannabiksen säännöllisiä käyttäjiä eivätkä kuulu toisiin kannabisklubeihin.

Klubihuoneiston sijainti täytyy olla määrätyn välimatkan päässä kouluista ja sairaaloista.

Klubit saavat olla auki vain kahdeksan tuntia vuorokaudessa ja niiden täytyy sulkea kello 22 arkipäivisin ja kello 24 viikonloppuisin.

Alkoholin ja muiden huumeiden käyttö klubitiloissa on kielletty.

Säädökset ovat alkuperäisiä luonnoksia ankarampia mutta Katalonian kannabisyhdistyksien liitto, CatFac, ilmoittaa olevansa niihin tyytyväinen ja kehottaa kannabisklubeja noudattamaan sääntöjä terveyden ja turvallisuuden edistämiseksi.

Tusky on aiemmin uutisoinut Espanjan kannabisklubien toiminnasta, kuinka Navarran maakunta laillisti niiden toiminnan ja kuinka niitä löytyy myös turistien suosimilta Kanarian saarilta.

Kannabisklubien toiminnan hyväksyminen ja julkinen valvonta on kannabiksen käytön laillistamista ennenkuin kannabiksen kasvatus ja kauppa voidaan laillistaa kokonaisuudessaan. Tämä puolestaan edellyttää kansainvälisten huumesopimusten yksimielistä muuttamista, poikkeuksien sallimista niiden noudattamisessa tai valtion yksipuolista reklamaatiota sekä kauppaa valvovan viraston perustamista.

Lähde: WEST Info 30.1.2015Uutinen ranskaksi

Vastaa