alt
2015

Uusi kannabispuolue

Englannissa uusi kannabispuolue tähtää parlamenttiin kumotakseen kannabiksen kieltolain. Valtio voisi netota jopa 900 miljoonaa puntaa.

altEnglannissa aloitti 10. helmikuuta toimintansa uusi kannabispuolue, Cannabis is Safer than Alcohol, CISTA. Puolueen perustaja ja rahoittaja on Paul Birch.

CISTA aikoo asettaa ehdokkaita jo kevään vaaleihin saadakseen näkyvyyttä asialleen. Puolue ajaa huumelainsäädännön uudistamista niin, että B-luokan huumeeksi luokitellun kannabiksen myynti ja hallussapito laillistetaan. CISTA:n mukaan “huumesota” on hyödyttänyt ainoastaan rikollisia, koska se on ajanut kannabiksen tuotannon ja jakelun maan alle.

CISTA:n kannanoton mukaan kannabiksen myynnin laillistaminen, valvonta ja verotus toisi valtion kassaan 900 miljoonan punnan lisätulot ja sillä voitaisiin vähentää valtion lainaa 1,25 miljardilla punnalla.

“Vuosikymmeniä kestänyt kannabiksen kriminalisointi on epäonnistunut kaikissa tavoitteissaan. Kautta maailman valtiot ovat uudistamassa kannabislainsäädäntöään, mikä on tuottanut taloudellista ja kansanterveydellistä hyötyä sekä vähentänyt rikollisuutta.”

“CISTA:n tavoite on toteuttaa tämä Britanniassa. Ehdokkaamme tulevat tämän vuoden vaalikampanjassamme vaatimaan Kuninkaallisen komitean asettamista tutkimaan Britannian huumelainsäädäntöä”, CISTA lupaa vaaliohjelmassaan.

CISTA:n vaatimukset toistavat viime lokakuussa eronneen sisäministeri Norman Bakerin lausuntoa. Hän totesi alkoholin olevan suurempi riski kansanterveydelle ja yleiselle turvallisuudelle kuin kannabis. Hän erosi tyytymättömänä hallituksen tapaan käsitellä huumepolitiikkaa.

Puolueella on kotisivut ja se löytyy facebookista

Lähde: Independent 14.2.2015

Vastaa