alt
2015

Obama: tieteellinen tutkimus ideologian tilalle

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama on vuoden 2015 alusta antanut yhä tiiviimpään tahtiin kannabikseen liittyviä lausuntoja. Viimeisin tuli Sanjay Guptan ohjelmassa Weed3, jossa Obama antaa täyden tukensa kannabiksen lääkekäytölle.

altSanjay Gupta kysyi presidentti Barack Obamalta USA:n kongressin käsittelyssä olevasta kannabiksen lääkekäytön liittovaltion tasolla laillistavasta lakialoitteesta:

“Uskon, että minun pitää vielä tutustua yksityiskohtiin”.

“Olen sanonut aiemmin, että mielestäni kannabiksen lääkekäyttö on täysin hyväksyttävää ja meidän tulisi noudattaa tutkittua tietoa tässä asiassa ideologian sijaan. Mutta olen myös sanonut, että mitä enemmän käsittelemme huumeiden käyttöä kansanterveyden näkökulmasta ihmisten vangitsemisen sijaan, sitä paremmaksi tämä asia kehittyy.”

Liittovaltion huumeriippuvuutta tutkiva laitos, NIDA, julkisti äskettäin kotisivuillaan tutkimustietoa siitä, kuinka kannabis parantaa jopa vaikeita aivokasvaimia.

Obama toi myös esille sen, että tämän hetkinen tupakkapolitiikka sekä turvavöiden käyttö voisivat toimia mallina liittovaltion kannabispolitiikalle.

“Säästämme näin kymmenien tuhansien, jopa satojen tuhansien ihmisten hengen joka ikinen vuosi. Me emme laita näiden asioiden vuoksi ihmisiä vankilaan; takaamme vain sen, että ihmiset saavat luotettavaa tietoa ja riippuvaisille me takaamme sen, että avun saaminen on helppoa.”

Obaman lausuntoa voidaan pitää myös Suomen tiedotusvälineiden uskottavuustestinä eli ovatko ne uskottavia kannabisasioissa vai vanhan ideologian uhreja.

Lähde: Guardian 19.4.2015, Independent 20.4.2015

 

Weed3

http://www.youtube.com/watch?v=QnVHxOPEbqc

 

 

 

 

 

Vastaa