alt
Videot

Tutkija – dokumentti Raphael Mechoulamista

Tuore dokumentti Tutkija, The Scientist, kertoo kannabiksen vaikuttavan aineen THC:n löytäjän, israelilaisen farmakologian ja kemian professorin Raphael Mechoulamin elämän tarinan alkaen holokaustin ajoista Bulgariassa. Mechoulamin yhdessä Yechiel Gaonin vuonna 1964 tekemä löytö johdatti ihmiskehon keskeisen säätelyjärjestelmän, kannabinoidireseptorien ja endokannabinoidien muodostaman endokannabinoidijärjestelmän löytymiseen.

altTutkimuksen kautta on havaittu tämän järjestelmän olevan keskeinen kehon toimintoja säätelevä järjestelmä. Mechoulamin mielestä emme ole osanneet hyödyntää kannabiksen lääkinnällisiä ominaisuuksia. Endokannabinoidijärjestelmän on havaittu olevan ihmiskehon laajin reseptorijärjestelmä, mutta kannabis on edelleen maailman väärinymmärretyin kasvi. Raphael Mechoulam on saanut useita kansainvälisiä tunnustuksia uraa uurtavasta tutkimuksestaan ja ansaitsisi vihdoin Nobel-palkinnon.

Dokumentin ohjaaja Zach Klein julkaisi vuonna 2009 dokumentin Prescribed Grass, joka muutti Israelissa keskustelun kannabiksen lääkekäytöstä.

 

Lähde: The Scientist kotisivut