alt
Videot

Tarpeen synnyttämä innovaatio

Espanjalainen kannabisklubimalli on leviämässä maailmalla ratkaisuna kannabiksen kieltolain aiheuttamille haitoille. Ihmisten luonnolliset tarpeet ja vanhentuneisiin ennakkoluuloihin perustuva kieltolaki ovat synnyttäneet kestämättömän ristiriidan, johon klubimalli tarjoaa käytännöllisen ratkaisun ennen kannabiksen laillistamista kokonaan.

altEnsimmäinen kannabisklubi aloitti toimintansa vuonna 1994, jolloin 100 ihmistä allekirjoitti sopimuksen 200 kannabiskasvin kasvattamisesta. Poliisi lopetti toiminnan melkein heti alussa, mutta tämä esimerkki innoitti yhä uusia aktivisteja. Vuonna 2014 Espanjassa toimi 11 liittoa ympäri maata sateenvarjo-organisaatioina 800 – 1000 laillisesti toimivalle kannabisklubille. (Tuskyn uutinen klubeista)

Óscar Parés Franquero on International Centre of Ethnobotanical Education Research & Service -järjestön, ICEERS, apulaisjohtaja.

HCLU:n tuottamassa videossa Óscar Parés Franquero kertoo kannabisklubimallista, kuinka se voisi toimia välivaiheena siirryttäessä kieltolaista laillistamiseen ja vaihtoehtona Yhdysvaltojen laillistamismallin mukaiselle kannabiksen kaupallistumiselle.

Óscar Parés Franquero on Open Society Foundation -säätiön julkaiseman “Innovation born of Necessity” -raportin toinen kirjoittaja.

 

Kannabisklubeja ei tukahduteta