Videot

Kanada: B.C. Bud identiteettikriisissä

Kanadan Brittiläisen Kolumbian osavaltiossa kasvatettavan marihuanan, B.C. Budin, markkina-arvoksi arvioidaan 6 miljardia dollaria vuodessa. Pitkään jatkuneen myönteisen kehityksen jälkeen oikeistolaisen pääministerin Stephen Harperin hallintokaudella kannabiksen kriminalisointia yritetään kiristää mm. säätämällä kannabiksen kasvattamisesta langetettavia minimirangaistuksia. Toisaalta vapaamielinen lääkekannabispolitiikka on de facto laillistanut hyvin vapaamielisen näköisen kannabiskulttuurin.

Harperin politiikkaakin vakavampi uhka on kannabiksen laillistaminen rajan takana USA:ssa Washingtonin ja Coloradon osavaltioissa. Vienti USA:n kyltymättömille kannabismarkkinoille on pitänyt rajan tuntumassa sijaitsevat kylät ja pikkukaupungit elossa, mutta tulevaisuus ei enää näytä ruusuiselta kilpailun kovetessa. B.C. Budin ympärille kasvanut teollisuus on selvässä kriisissä laittomuuden ja laillisuuden välimaastossa.

Tuore Vice-dokumentti kertoo koko B.C. Budin tarinan, esittelee keskeisiä toimijoita kuten Dana Larsenin, David Malmo-Levinen, kuuluisimpina ”Prince of Pot” Marc Emeryn ja hänen vaimonsa Jodie Emeryn. Marcin ollessa vielä USA:ssa vankilassa kannabiksen siementen myynnistä on Jodie ottanut johtaaksen Cannabis Culture -yritysryppään.

Kehitystä kuvaa hyvin se, että Marc Emeryn vankilaan toimittanut USA:n liittovaltion syyttäjä John McKay siirtyi Washingtonin osavaltiossa laillistajien puolelle. Kannabiskulttuuri alkaa olla siinä pisteessä, että laillistaminen ei ole päämäärä, vaan vasta alku sen kehitykselle.

Osa 1:

<script src=”http://player.ooyala.com/player.js?video_pcode=JqcWY6ikg5nwtXilzVurvI-vU6Ik&width=640&height=360&deepLinkEmbedCode=xleWo0YjohZKHm7koCQhqGE3boktlqj9&embedCode=xleWo0YjohZKHm7koCQhqGE3boktlqj9″></script>

Osa 2:
<script src=”http://player.ooyala.com/player.js?video_pcode=JqcWY6ikg5nwtXilzVurvI-vU6Ik&width=640&height=360&deepLinkEmbedCode=JnNTc1Yjq1-3WNJprbDIRPiooUWZslcg&embedCode=JnNTc1Yjq1-3WNJprbDIRPiooUWZslcg”></script>

Osa 3:
<script src=”http://player.ooyala.com/player.js?video_pcode=JqcWY6ikg5nwtXilzVurvI-vU6Ik&width=640&height=360&deepLinkEmbedCode=ZqaGU1YjobXav3VWWEfqGNUsMGZBJ9ou&embedCode=ZqaGU1YjobXav3VWWEfqGNUsMGZBJ9ou”></script>