Tiedotteet

Hamppumarssi Turussa 5.5.2018

Turussa marssitaan jälleen ihmisoikeuksien puolesta

Turun seudun Kannabisyhdistys (TuSKY) järjestää vuosittaisen Hamppumarssin toukokuun ensimmäisenä lauantaina 5.5. Turussa. Mielenosoitus vaatii ihmisoikeuksien huomioimista kaikissa kannabikseen liittyvissä kysymyksissä ja lainsäädännön kehittämistä yhteiskunnan yleiseksi eduksi.

”Suomessa keskustelu ihmisoikeuksista kannabiksen käytön kriminalisoinnissa on kierretty väitteellä, että kannabiksen käyttö rappeuttaa yhteiskuntajärjestelmän. Käytännössä tällä verukkeella ei ole kielletty pelkästään yksilöiden oikeutta itsensä toteuttamiseen, vaan myös sairauksien hoitoon ja kivunlievitykseen, mikä on kansainvälisten ihmisoikeussopimusten vastaista” avaa yhdistyksen puheenjohtaja, Risto Mikkonen.

Nyt kahdeksattatoista kertaa järjestettävä mielenosoitus on osa samana päivänä pidettävää kansainvälistä Global Marijuana March -mielenosoitusta.

Lisätietoja:
tusky.fi/hamppumarssi

Puheenjohtaja, TuSKY
Risto Mikkonen
risto.mikkonen(at)tusky.fi

Toiminnanjohtaja, TuSKY
Tapani Karvinen
tapani.karvinen(at)tusky.fi

Kuva: Hamppumarssikulkue Turun jokirannassa toukokuussa 2017, https://tinyurl.com/yb9m8t3h.
Kuvaaja: Oskari Susivuo
Vapaa käyttöoikeus tätä tiedotetta koskevien artikkelien yhteydessä.