2019 Uutiset

Pieni suuri yrttihöyrystin

Tusky raportoi aiemmin sähkötupakkaepidemiasta, kuinka uutisoinnissa levitetään spekulointia ja toisaalta ennakkoluuloja kannabiksen ja jopa liitetään kannabiksen laillistaminen epidemiaan. Epidemia on jatkoa sille vuosikymmeniä jatkuneen kieltolain perusongelmalle, että kukaan ei valvo laittomilla markkinoilla liikkuvien tuotteiden laatua.

Kannabismarkkinoilla ovat nähty hennalla jatkettua rokkoa, muovista paskapakia, hiuslakalla tuunattua budaa ja Spice-epidemia, joka vaan jatkuu. Nykyisen sähkötupakkaepidemian ristiriitaisuus onkin siinä, että kuluttajille myydyt kaikenmaailman litkut ovat laillisia myrkkyjä tai teollisuuskemikaaleja, mutta kannabiksen kukinto laitonta, vaikka se olisi kuinka puhdasta ja luonnonmukaisesti kasvatettua.

Kieltolain leimaama uutisointi luo kuluttajien keskuudessa vääriä käsityksiä tuotteiden vaarallisuudesta. Mm. YLE uutisoi tästä 14.10.2019:

Myöskään sähkötupakkaan liitettyjen hengenvaarallisten keuhkosairauksien syytä ei tiedetä. Halme-Setälää se ei hermostuta, koska syylliseksi kuolemantapauksiin on epäilty höyrystettyä kannabista.

– Siellä on käytetty sähkötupakassa öljyjä ja huumeita. Ne on ihan eri aineita, kuin mitä mä käytän, hän sanoo.

Suuri yleisö kuvittelee olevansa turvassa, kunhan ei käytä laittomia huumeita. Tällaiset vääristyneet käsitykset eri aineiden suhteellisesta haitallisuudesta eivät palvele kuluttajan etua eikä kansanterveyttä.

Siksi on tärkeää tehdä selkeä ero yrttihöyrystimien ja sähkösavukkeiden välillä. Tämä onnistuu helpoiten laadukkaalla yrttihöyrystimellä.

Markkinoille on tullut kotimainen uuteen tekniikkaan perustuva kannabiksen höyrystämiseen suunniteltu Tinymight, joka on puhtaasti yrttihöyrystin. Se on valmistettu tammesta, teräksestä, lasista ja alumiinista eli siinä ei ole käytetty höyrystyviä muoveja eikä eristeitä, jotka voisivat joutua käyttäjän keuhkoihin.

Laite ladataan vetämällä lasiputki ulos ja annostelemalla rouhittua kukintoa lasiputken päähän jäähdyttimen edessä olevaa verkkoa vasten. Laite otetaan käteen ylösalaisin ja lasiputki työnnetään sisään yrttipesä ylöspäin, kunnes se osuu verkkoon. Jäähdyttimen paikkaa säätämällä voidaan säätää vaporoitavan annoksen kokoa. Tinymightilla huomaa, kuinka säästeliäitä höyrystimet ovat verrattuna muihin käyttötapoihin.

Laite on yksinkertainen käyttää. Laite käynnistetään painamalla sen alalaidassa olevaa nappia kolme kertaa. Laitteeseen syttyy punainen valo ja se tärisee pari sekuntia, kunnes se on käyttövalmis. Esilämmitys on niin nopea, että se tuntuu käynnistyvän hetkessä.

Laitteen pohjasta löytyvät USB-liitin, lämpötilan säätö ja laitteen koossa pitävä ruuvi. Lämpötilaa voi säätää kynnellä ja laite reagoi liki välittömästi. On hyvä aloittaa neljästä ja nostaa lämpötilaa varovasti.

Pakkauksessa on käytetty vain ekologisia materiaaleja, hamppukangasta, paperia ja puuta. Käyttöohjeet on painettu suomeksi paperille ja englanniksi laserilla kaiverrettuna puulle.

Laitteessa käytetään vaihdettavia ladattavia akkuja, mikä mahdollistaa vara-akkujen kanssa retkeilyn alueilla, joista ei löydy aina tarvittaessa pistorasiaa. Tämä tekee laitteesta myös pitkäikäisen, koska akku on yleensä ensimmäinen hajoava osa. Kiinteäakkuiset laitteet ovat lisäksi kalliita huoltaa.

Tinymight on kaiken kaikkiaan tyylikkään yksinkertainen laite, joka sujahtaa taskuun sutjakkaasti kuin kännykkä.

Voit liittyä Tuskyn jäseneksi tai antaa muuten tukesi: FI92 5491 0220 1491 86