Facebook

Jaa tämä sivu Facebookissa!

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

TuSKY:n uutiset TuSKY:n uutiset

Espanjan Baskimaa seuraa Sveitsin esimerkkiä laillistamalla kannabiksen

Uutisoimme alle kuukausi sitten neljän Sveitsin kantonin laillistavan kannabiksen kotikasvatuksen alkaen 1.1.2012. Nyt Espanjaan kuuluva Baskimaan itsehallintoalue on kertonut seuraavansa Sveitsin esimerkkiä säätämällä lain, jolla viranomaiset voivat valvoa kannabiksen kasvattamista, myyntiä ja käyttöä. Käytännössä tämä tarkoittaa kannabiksen laillistamista.

Basque Country E1039Uuden lain säätämisen seurauksena Baskimaan terveysviranomaiset kertovat kannabiskieltolain päättyvän.

Johtava terveysviranomainen, Rafael Bengoa, kertoi ”ettemme halua kieltolakia.” Toinen asiaa kommentoinut terveysviranomainen, Jesus Maria Fernandez, sanoi, että ”on parempi säädellä kuin kieltää: kannabiksen käyttö on käytännössä katsoen juurtunut yhteiskuntaan”.

Baskien lainsäädännölliset muutokset ärsyttävät takuulla etenkin Yhdysvalloissa ja Ruotsissa. Joitakin vuosia sitten näin rohkeat lakimuutokset olisivat saattaneet johtaa erilaisiin poliittisiin sanktioihin Espanjaa vastaan, mutta tällä hetkellä kannabis on jo niin vahva osa eurooppalaista elämää, ettei tällaisia sanktioita enää tosissaan edes harkita.

Suomalaiset tiedotusvälineet eivät uutisoineet Sveitsin kotikasvatuksen sallivasta laista tai Kööpenhaminan aikeista perustaa kannabismyymälöitä, mutta Hollannin oikeistohallituksen toimet ulkomaalaisten kannabisturistien suitsimiseksi ovat olleet jatkuvasti otsikoissa. Miten käy Baskimaan?

Lähde: ENCOD 12.12.2011

Comments  

 
+1 #1 Hamppumies 2011-12-13 18:42
Ei tuossa ole vielä varmaa muu kuin epävarmuus. Baskimaahan kuuluu Espanjaan ja näin ollen Espanjan hallitus jonka politiikkaan kuuluu tällä hetkellä cannabis social clubien kieltäminen voi kaataa nuo pyrkimykset ja tulee todennäköisesti niin tekemään. Samoin tapahtunee Kööpenhaminan suhteen. Noita asioita kun ei päätetä kaupunginhallit uksissa tai maakunnissa.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.