Facebook

Jaa tämä sivu Facebookissa!

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

TuSKY:n uutiset TuSKY:n uutiset

Kannabiksen laillistaminen vähentää nuorten miesten kuolleisuutta

Tuoreiden tutkimusten mukaan kannabiksen laillistaminen pelastaa ihmishenkiä. Lääkekäytön laillistaneissa osavaltioissa varsinkin nuorten miesten itsemurhat ovat vähentyneet. Kannabiksen laillistaminen vähentää myös alkoholin kulutusta, mikä vähentää liikenneonnettomuuksia.

altVirallisen valistuksen vastaisesti American Public Journal of Health -tiedelehden julkaiseman tutkimuksen mukaan kannabiksen lääkekäytön laillistaminen on vähentänyt itsemurhia 5% koko väestössä ja nuorten miesten keskuudessa peräti 10%.

Tutkijaryhmä selvitti vuosien 1990 - 2007 väestötietojen perusteella itsemurhalukujen vaihteluja kannabiksen lääkekäytön laillistaneissa osavaltioissa. Vertailuryhmänä olivat kannabiksen kriminalisoinnin säilyttäneet osavaltiot. Laillistaneissa osavaltioissa 20-29-vuotiaiden miesten itsemurhat vähenivät 10,8% ja 30-39-vuotiaiden 9,4%.

”Kannabiksen laillistamisen vastustajat viittaavat lukuisiin tutkimuksiin, joissa on löydetty positiivinen suhde kannabiksen käytön ja masennuksen, paniikkikohtausten, psykoosien, skitsofrenian sekä itsemurha-ajatusten välillä”, tutkijat selittävät tutkimustaan.

”Kannabiksen käytön ja tällaisten vaikutusten välinen suhde voi kuitenkin olla seurausta jostakin vaikeasti mitattavissa olevasta riippumattomasta tekijästä, kuten persoonallisuudesta”, he jatkavat.

”Kannabiksen laillistamisen ja nuorten miesten itsemurhien välinen negatiivinen suhde sopii yhteen sen hypoteesin kanssa, että kannabiksen käytöllä yritetään selvitä elämän stressiä aiheuttavissa tilanteissa”, tutkijat päättelevät ja huomauttavat, että jotkin miehet käyttävät myös alkoholia elämän stressitilanteissa selviytymisstrategiana. Naisten osalta ei havaittu samanlaista kehitystä ja tätä asiaa pitäisi tutkia enemmän

Tutkimus tukee viime vuonna Journal of Law and Economics -tiedelehdessä julkaistua tutkimusta, jossa havaittiin liikenneonnettomuuksien vähentyneen 8-11% vuodessa sen jälkeen kun kannabis oli laillistettu. Laillistamisen jälkeen oluen myynti laski 5% ja rattijuoppojen aiheuttamat liikenneonnettomuudet 13,2%.

Kannabiksen laillistamisella on selvästi nuorten miesten elämänlaatua ja elämässä selviämisen edellytyksiä parantavia vaikutuksia - hehän ovat joutuneet kantamaan huumesodan raskaimman taakan eli syyllistämisen, marginalisoinnin ja kriminalisoinnin.

Lähde: PBS 6.2.2014Journal of Law and Economics, Vol. 56, No. 2 (May 2013), American Public Journal of Health 2014

1612085 784504411577320 779042458 O

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.