Facebook

Jaa tämä sivu Facebookissa!

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

TuSKY:n uutiset TuSKY:n uutiset

Etelä-Afrikassa lääkekannabiksen laillistamisaloite

Etelä-Afrikan parlamentissa käsitellään kannabiksen lääkekäytön laillistavaa lakialoitetta. Aloitteen tekijä on itse syöpää sairastanut kansanedustaja Oriani-Ambrosini. Etelä-Afrikan rasistinen daggapolitiikka on muutoksessa.

Mario%20oriani AmbrosiniKansanedustaja Mario Oriani-Ambrosini esitteli 19.2 Etelä-Afrikan parlamentille ja presidentille lakialoitteen kannabiksen lääkekäytön laillistamiseksi. Inkatha Freedom Party -puolueen edustaja Oriani-Ambrosini piti parlamentille tunnepitoisen puheen, missä hän tunnusti käyttäneensä laittomasti kannabista vaihtoehtoisena hoitomuotona syöpänsä hoitamisessa.

”Minun olisi pitänyt kuolla jo kuukausia sitten ja olen tässä, koska minulla oli rohkeutta ottaa vaihtoehtoisia hoitomuotoja Italiassa ja täällä Etelä-Afrikassa kannabista, marihuanaa eli daggaa. Muuten minua olisi huumattu morfiinilla enkä pystyisi puhumaan teille, herra presidentti”, Oriani-Ambrosini tilitti.

”Tämä laatimani lakialoite perustuu sille, ettei ole mitään järkiperusteita kieltää kannabiksen lääkekäyttöä kaltaisiltani ihmisiltä, jotka tarvitsevat sitä”, hän jatkoi laajalti julkisuutta saanutta puhettaan.

Vuonna 1992 säädetty Etelä-Afrikan huumelaki kieltää kannabiksen eli daggan hallussapidon, kasvatuksen ja myymisen. Lain täytäntöönpano on tehnyt siitä Etelä-Afrikan rasistisimman lain.

Daggapolitiikka on muutoksessa ja kannabisaktivismi voi hyvin Etelä-Afrikassa. Aktivistiryhmä The Dagga Couple ja kannabispuolue The Dagga Party pitävät asiaa julkisuudessa.

Lähde: Toke Signals 26.2.2014

Kansanedustaja Mario Oriani-Ambrosinin puhe Etelä-Afrikan parlamentille ja presidentille 19.2.:

1612085 784504411577320 779042458 O

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.