Facebook

Jaa tämä sivu Facebookissa!

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

TuSKY:n uutiset TuSKY:n uutiset

Washington DC dekriminalisoi kannabiksen käytön

Liittovaltion lain ja todellisuuden välinen kuilu vain laajenee Yhdysvalloissa pääkaupunki Washington DC:n dekriminalisoitua pienten kannabismäärien hallussapidon ja käytön. Pääkaupungista tulee yksi USA:n liberaaleimmista kaupungeista kannabiksen valvonnassa sen oltua tähän asti yksi rasistisimmista. Selvä enemmistö kaupungin asukkaista on valmis jo laillistamiseen.

WegrowDC:n kaupunginvaltuusto poisti äänin 10-1 vanhan lain, joka langetti alle unssin kannabismääristä tuhannen dollarin sakot tai jopa puoli vuotta vankeutta.

Uuden lain mukaan hallussapidosta voidaan langettaa 25 dollarin sakko, joka on verrattavissa pysäköintisakkoon. Julkisesta käytöstä voidaan edelleen langettaa korkeintaan 500 dollarin sakko tai korkeintaan kahden kuukauden vankeusrangaistus. Washington DC:n hallintomallin mukaan uusi laki käy läpi kahden kuukauden käsittelyn Yhdysvaltain kongressissa ennen sen voimaan astumista.

DC:stä tuli seitsemästoista kannabiksen käytön dekriminalisoinut osavaltio ja siitä on tulossa yksi Yhdysvaltain liberaaleimmista kaupungeista kannabiksen käytön valvonnassa.

”Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Washingtonin ja Coloradon osavaltioiden jälkeen valtakuntamme lievimpiä rangaistuksia jaetaan nyt pääkaupungissa”, Marijuana Policy Project -järjestön projektipäällikkö Dan Riffle selitti.

”Tämä oli merkittävä edistysaskel, koska olemme maamme pääkaupunki, ja olen siitä ylpeä”, kaupunginvaltuuston jäsen Tommy Welsh sanoi.

Tämä edistysaskel on erityisen tärkeä, koska pääkaupunki oli uudistukseen saakka Yhdysvaltain huumesodan pahimpia pesäkkeitä: vuonna 2010 DC:n poliisi teki 846 kannabikseen liittyvää pidätystä 100 000 asukasta kohti maan keskiarvon ollessa 256.

Lisäksi pidätykset ovat olleet muuta maata paljon rasistisempia: DC:ssä mustan oli kahdeksan kertaa todennäköisempää joutua pidätetyksi kuin valkoisen maan keskiarvon ollessa 3,73.

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan Washington DC:n asukkaista jo 63 % kannattaa kannabiksen laillistamista ja puolet vastustajistakin kannattaa rangaistusten lieventämistä. Pääkaupungin ensimmäinen kannabiksen jakelupiste potilaille avattiin viime vuonna.

”Washington on menossa oikeaan suuntaan, mutta tarvitaan kattava ratkaisu kannabiksen kieltolaille. Meidän pitää vielä ratkaista se, mistä ja miten kuluttajat saavat kannabiksensa. DC:n pitää verottaa ja valvoa kannabiskauppaa kuten alkoholikauppaa sen sijaan, että jätämme kannabiskaupan diilereiden ja kartellien käsiin”, Riffle täsmentää.

Lähde: Policy Mic 5.3.2014MPP 4.3.2014

1612085 784504411577320 779042458 O

Comments  

 
0 #2 Kommentoin 2014-03-12 01:24
Kyllä minun mielestäni tämä on askel eteenpäin ja siinä tapauksessa myös menee oikein! Kannabiksesta pitäisi tehdä laillista, jotta sen saisi pois katukaupasta. Katukaupan synteettiset kannabistuottee t voivat olla vaikka mitä kumirengasta...

Jebukalle tiedoksi:

Lain tarkoituksena ei ole rangaista rikoksen tehnyttä, vaan saada rikollinen olemaan tekemättä rikosta. Kyseiseen tulokseen yritetään päästä pelotteiden (esim. pitkät tuomiot) avulla, sekä monin muin samankaltaisin keinoin.

Pitkät tuomiot tosin vain lisäävät rikollisuuden määrää, kuten myös kuolemantuomio. Pitkiin tuomioihin se pätee siksi, että vankilassa ollessaan tekijä joutuu sopeutumaan vankilakulttuur iin. Periaatteessa vanki eristetään muusta maailmasta ja leimataan rikolliseksi. Silloin jos ihmistä leimaa rikolliseksi, hän alkaa käyttäytyä rikollisesti.

Mutta toivon, että jokainen joka puhuu kannabiksen laillistamisest a ja dekriminalisoim isesta ymmärtää, että ne ovat kaksi täysin eri asiaa:
Dekriminalisoin ti tarkoittaa sitä, että rikos ei ole rangaistava, mutta on lainvastainen. Eli käytännössä, jos kannabis dekriminalisoit aisiin, kannabis olisi laitonta edelleen, mutta kannabiksen hallussapidosta etc. ei saisi minkäänlaista tuomiota tai sanktiota.
Laillistaminen sen sijaan tarkoittaisi sitä mitä se sanoo. Se olisi laillista. Paras vaihtoehto tässä tilanteessa.

Kannabis on turhaan laiton. Liberaali ajattelutapani ainakin mieltää kannabiksen kriminalisoinni n turhaksi...

Terveisin kriminologiaa lukiossa opiskellut!
Quote
 
 
+3 #1 Jebukka 2014-03-10 11:07
Onhan tämä askel eteenpäin mutta ei todellakaan vielä mene oikein!

Lain tarkoituksena on ja on aina ollut rangaista vain sellaista henkilöä/yhteisöä joka syyllistyy rikokseen eli tekee vahinkoa yhteiskuntaa tai toista ihmistä kohtaan.

Jos lakia sovelletaan näin niin eikö tulevaisuudessa sitä voida hyödyntää esimerkiksi ns. "ajatusrikoksiss a"? Päähän pistettävät anturit rekisteröi negatiivisen ajatuksen ja siitä lähtee tieto edelleen rangaistuslaito kselle joka sitten määrää tästä sakon.

Tai sakotetaanko tulevaisuudessa jos vaikka taskusta löytyy porkkana?

Ihmisille pitäisi palauttaa mieleen taas vaikka kouluissa miksi meillä on laki. Lain pitäisi palvella meitä ihmisiä eikä sotia kunniallisia kansalaisia vastaan!
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.