Facebook

Jaa tämä sivu Facebookissa!

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

TuSKY:n uutiset TuSKY:n uutiset

Pokerimiljonääri Phil Ivey suunnittelee omaa kannabistehdasta

Nevadassa laillistettiin kannabiksen lääkekäyttö kansanäänestyksellä jo vuonna 2001 mutta osavaltio salli kannabiskaupat 2013 ja paikallishallinto aloitti toimilupien myöntämisen nyt marraskuussa. Yksi luvan saaneista on pokerimiljonääri Phil Ivey, mikä herätti myös suomalaisten tiedotusvälineiden huomiota. Vuonna 2016 Nevadassa aiotaan äänestää kannabiksen laillistamisesta.

altYksi kautta aikojen menestyneimmistä pokerinpelaajista Phil Ivey sai toimiluvan lääkekannabislaitoksen perustamiselle Yhdysvaltojen Nevadan osavaltioon. Las Vegasin kaupunginhallitus myönsi luvat yhteensä 26 uuden lääkekannabislaitoksen perustamiselle 50 hakemuksen joukosta.

Tulevan laitoksen on tarkoitus kasvattaa ja jalostaa kannabista lääkinnällisiin tarkoituksiin. Lääkekannabiksella hoidetaan muun muassa pitkäaikaissairauksia ja sitä käytetään yhä enenevissä määrin kipujen lievitykseen ja hoitoon.

Käsittely kesken – päätöksiä vuoden 2015 alussa

Asiasta uutisointiin ensimmäisen kerran jo huhtikuussa, kun Ivey ilmoitti halukkuutensa lähteä mukaan kannabisliiketoimintaan juuri kun Nevadan osavaltio oli sallinut lääkekannabiksen myynnin. Ivey tunnetaan ennestään pokeriuransa lisäksi lukuisista viihdealan yrityksistään, mutta nyt miehen tavoitteena on satsata tosissaan kannabiksen valmistukseen ja myyntiin.

Seuraavaksi hakemus menee osavaltion terveysviranomaisten käsiteltäväksi, jonka jälkeen tapaus palaa Las Vegasin kaupungin viranomaisten käsittelyyn ennen kuin toimilupa myönnetään virallisesti. Lopulliset päätökset luvan myöntämiselle saadaan luultavimmin vuoden 2015 alkupuolella.

Iveyn ura pokerin parissa

Phil Iveylla on jo lähes legendan maine niin perinteisen- kuin internetpokerinkin puolella. Kulunut vuosi on mennyt jälleen voitokkaasti, ja mies ehtinyt voittaa urallaan peräti kymmenen WSOP (World Series of Poker) ranneketta ja 55 rahapalkintosijaa. WSOP-turnausvoitoissa mitattuna Ivey onkin historian viidenneksi menestynein pelaaja.

Myös pokeripelaajien vuosittaisia voittotuloja mittaavan HighstakesDB:n listoilla Ivey on tämän vuoden ylivoimaisesti eniten pokerivoittoja saavuttanut pelaaja. Kokonaisuudessaan hän on voittanut jo tähän mennessä noin 19,2 miljoonan euron edestä rahaa pokerin turnaus- ja käteispeleissä sekä nettipokerista. Toisena listalla on suomalainen Patrik Antonius yli 11 miljoonan euron voitoillaan.

Lääkekannabis Nevadassa

Nevadassa valmistaudutaan kansanäänestykseen kannabiksen laillistamisesta vuonna 2016 ottamalla oppia Coloradon kokemuksista. Nevadassa arvioidaan kannabismarkkinoiden kasvavan laillistamisen jälkeen 10 miljardiin dollariin vuonna 2018.

Nevada’s marijuana future, osa 1

Nevada’s marijuana future, osa 2

Nevada’s marijuana future, osa 3

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.