Facebook

Jaa tämä sivu Facebookissa!

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

TuSKY:n uutiset TuSKY:n uutiset

67% eestiläisistä kannattaa kannabiksen kieltolain lopettamista

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan peräti 67% Eestin kansalaisista kannattaisi kannabiksen laillistamista. Aiheen toivotaan nousevan yhdeksi ensi kevään parlamenttivaalien teemoista.

KenderkalvetEnsimmäisen kerran Eestin kansalaisten asenteita kannabiksen laillistamiseen selvittäneen TNS Emor tutkimuslaitoksen mittauksen mukaan peräti 67% eestiläisistä kannattaa kannabiksen kieltolain lopettamista. Heidän mielestään kannabismarkkinoita tulisi valvoa samalla tavalla kuin tällä hetkellä tupakka-, alkoholi- ja lääkemarkkinoita.

Tutkimus kustannettiin Eestin lääkekannabisyhdistyksen ja kirjailija Kaur Kenderin ylläpitämän Nihilist.fm sivuston järjestämällä joukkorahoituksella.

Ensimmäinen kysymys kuului: Kannatatko kannabismarkkinoiden valvontaa valtion toimesta kuten tupakka-, alkoholi- ja lääkemarkkinoita valvotaan?

Tähän kysymykseen vastasi 43% kannattavansa täysin ja 24% kannattavansa varauksella.

Eestissä myydään tupakkaa ja alkoholia 18 vuotta täyttäneille ja molempia on avoimesti tarjolla kaupoissa ja marketeissa. Tupakan mainonta on sallittu mutta anniskelupaikoissa ei saa polttaa sisällä lukuunottamatta erityisiä tupakointitiloja. Alkoholia ei saa myydä kaupoista kello 22 - 10 välisenä aikana.

Mittauksessa kysyttiin myös kannabiksen lääkekäytön hyväksyntää. 64% eestiläisistä tiesi, että kannabiksella on tieteellisesti osoitettu olevan lääkinnällistä hyötyä ja 31% ei tiennyt.

Kannabiksen lääkekäyttö on ollut laillista Eestissä jo 10 vuotta mutta sen saanti on hyvin monimutkainen prosessi. Potilailta tulleen palautteen mukaan jotkut lääkärit ovat periaatteessa asian puolesta mutta eivät käytännössä auta laillisen kannabiksen saamisessa.

Lääkekäytön laajentamiseen suhtaudutaan varauksellisesta. Vain 13% hyväksyi kannabiksen lääkekäytön laajentamisen reseptilääkkeeksi. 29% hyväksyisi tämän varauksella. 26% vastustaa ja 19% vastustaa varauksella.

Eestissä järjestetään parlamenttivaalit 1.3.2015 ja tämän tutkimuksen toivotaan nostavan kannabiksen laillistaminen yhdeksi vaalikeskustelujen teemoista.

Lähde: BasedReport 9.12.2014, Nihilist.fm (eestiksi)

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.