Uusi maailmanlaajuinen laillistamiskeskustelu

Versus SmallVersus

Google+, Intelligence² ja Youtube käynnistävät uuden tavan kokea internetin luoma globaali maailma ja suora yhteys ihmisten välillä. Ne aikovat yhdistää englantilaisen keskustelukulttuurin ja tietotekniikan viimeisimmät keksinnöt reaaliaikaisesti seurattavassa, ajankohtaisia aiheita käsittelevässä ohjelmaformaatissa nimeltään Versus debate, jonka tarkoituksena on ”vapauttaa mielipiteet”.

Tämän globaalin hankkeensa ne käynnistävät maailman tämän hetken ajankohtaisimmalla aiheella: huumeiden laillistamisella. Otsikkona tässä ensimmäisessä maailmanlaajuisessa keskustelussa on It’s time to end the war on drugs.

YK:n huumekomission, CND:n, 55. vuosikokous on samaan aikaan eli 12.-16.3. käynnissä Wienissä ja tämän vuoden erikoisteemana on kansainvälisen huumesopimusjärjestelmän satavuotinen historia.

Osa keskustelijoista on ”livenä” King Place’ssa Lontoossa ja osa osallistuu siihen uuden Google+ Hangout -palvelun välityksellä kautta maailman. Yleisöllä on mahdollisuus reagoida interaktiivisesti.

Tilaisuutta voi seurata Youtubesta tiistaina 13.3. alkaen kello 21.00.

Tilaisuudessa esiintyy joukko eturivin asiantuntijoita, merkittäviä vaikuttajia huumepolitiikan alalta ja muuten merkittäviä henkilöitä, joita huumeongelmat ovat alkaneet kiinnostaa.

Huumeiden laillistamisen puolesta ovat debatoimassa McMafia-kirjan pari vuotta sitten julkaissut Misha Glenny ja ihmisoikeusasianajaja Geoffrey Robertson.

Kieltolain jatkamista puolustavat entinen YK:n huumetoimiston, UNODC:n, johtaja Antonio Maria Costa ja entinen New Yorkin osavaltion kuvernööri Eliot Spitzer.

Mukana keskustelussa Lontoossa ovat mm. entinen YK:n ihmisoikeuskomissaari Louise Arbour, entinen Lontoon poliisipäällikkö Ian Blair, Sir Richard Branson, entinen Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner, Transform Drug Policy -järjestön Steve Rolles ja juuri Meksikon huumesodasta kirjan julkaissut Ed Vulliamy.

Google+ Hangoutin välityksellä tilaisuuteen osallistuvat mm. Wikileaksin Julian Assange, koomikko ja kirjailija Russell Brand, Brasilian entinen presidentti Fernando Cardoso ja entinen USA:n armeijan kenraali ja entinen Valkoisen talon huumetsaari Barry McCaffrey.

Tilaisuuden juontaa New Statesman ja Vanity Fair -lehtien toimittaja Jemima Khan ja puheenjohtajana toimii BBC:n uutisankkuri Emily Maitlis.

Katso tapahtuman mainos alta:

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.