Norja: Liberaalipuolueen Bergenin osasto esittää huumeiden julkista valvontaa

Norjan Liberaalipuolueen Bergenin osasto esitti kokouksessaan, ettei huumeiden käytön pitäisi olla laitonta. Maan vanhimmassa puolueessa virinnyt keskustelu on hyvä esimerkki niistä lukuisista paikallistason aloitteista, jotka kansainvälinen laillistamiskeskustelu on mahdollistanut.

HornBergenin liberaalien mukaan valtion pitää ottaa huumeet valvontaan, koska se voi auttaa rikollisliigojen kitkemisessä.

Päätöslauselman kannattajat perustelevat kantaansa myös sillä, ettei kiellolla ole ennaltaehkäiseviä vaikutuksia: Uudessa-Seelannissa tehdyn tutkimuksen mukaan 95% kiinnijääneistä ja rangaistuista jatkoi kannabiksen käyttöään rangaistuksen saatuaan.

”Huumeet ovat vaarallisia, ne aiheuttavat riippuvuutta ja kärsimystä. Mutta kieltolaki ja huumesota vain pahentavat ongelmaa. Siksi Bergenin liberaalit uskovat, että on tullut aika alkaa valvomaan huumeita valtion monopolin kautta, eikä kriminalisoimalla niitä.”

”On tärkeää, että näin iso puolueen haaraosasto kuin Bergen haluaa aloittaa keskustelun”, kertoi Bergenin liberaalien varapuheenjohtaja Erlend Horn. Horn on toiminut vuosia Bergenin kaupungin terveys- ja sosiaalilautakunnassa huumeiden vastaisessa työssä ja hän sanoo, että paikallisosaston päätös voi aloittaa keskustelun valtakunnallisella tasolla.

Lähde: The Nordic Page Norway 14.3.2012 ja TV2 13.3.2012

Comments  

 
+2 #1 Kalervo 2012-03-27 22:52
[fv]Täällä tehdään historiaa:)[/fv]
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.