Australian ulkoministeri: huumesota epäonnistui

Australian ulkoministeri Bob Carr liittyi merkittävien australialaisten vaikuttajien ja asiantuntijoiden muodostamaan huumekieltolakia vastustavaan ryhmään, jonka toimintaa pidetään merkittävimpänä haasteena Australian huumelakeja vastaan vuosikymmeniin.

Bobcarr”Laittomien huumeiden kieltolaki tappaa ja kriminalisoi lapsiamme ja me annamme sen tapahtua”, sanotaan 3.4. julkaistussa raportissa. Sen julkaisi ryhmä, johon kuuluu entinen poliisipäällikkö Mick Palmer, entinen New South Walesin osavaltion syyttäjän toimiston johtaja Nicholas Cowdery, entinen Länsi-Australian osavaltion pääministeri Geoff Gallop, entinen puolustusministeriön johtaja Paul Barratt, entiset liittovaltion terveysministerit Michael Woolbridge ja Peter Baume sekä huumeriippuvuuden asiantuntija Alex Wodak.

Senaattori Carr, joka on entinen New South Walesin pääministeri, liittyi ryhmään ennen ulkoministerin pestiään. Hän asettaa omasta puolestaan kyseenalaiseksi sen, onko kannabiksen käyttäjien jahtaaminen hyvä tapa tuhlata poliisin resursseja. Tämä on uhriton rikos Carrin mielestä.

”Ollessani mukana politiikassa minua huolestutti poliisin strategia ratsailla rautatieasemia huumekoirien kanssa. Tässä kohteena oli marihuana. En uskonut sen olevan paras tapa käyttää poliisin aikaa. Ihmiset eivät rikkoneet mitään muuta lakia. Tämä on kuitenkin uhriton rikos ja tämä oli uusi tapa käyttää poliisin resursseja. Minä olisin halunnut poliisin turvaavan julkista liikennettä ja pitävän lähiöt turvallisina.”

Emeritus professori Bob Douglas ja yhteiskuntatutkimuksen konsultti David McDonald tekivät raportin Australia21-ryhmälle, joka järjesti tammikuussa keskustelutilaisuuden aiheesta Sydneyn yliopistossa.

Raportissa vaaditaan huumepolitiikan perusteellista uudelleenarviointia sekä ”kovan huumepolitiikan lopettamista”. Viime vuonna Maailmanlaajuinen huumepoliittinen komissio kertoi huumesodan epäonnistuneen ”aiheuttaen tuhoisia seurauksia yksilöille ja yhteiskunnille ympäri maailman”.

Tohtori Woolbridge, joka terveysministerinä kannatti heroiinin jakelun kokeilemista, minkä silloinen pääministeri John Howard torppasi USA:n painostuksesta, kertoo uudessa raportissa, että ”Pääviesti on se, että olemme kokeilleet 40 vuotta "laki- ja järjestys" -lähetymistapaa ja se on epäonnistunut”.

Suziewilkerson HempcropNicholas Cowdery sanoo huumeiden käytön kieltolain luovan yhteiskunnallisia ja terveydellisiä ongelmia sekä lisäävän rikollisuutta ja korruptoivan lainvalvontaviranomaiset. Hän kertoo kannattavansa kaikkien huumeiden laillistamista, säätelyä, valvontaa ja verotusta.

”Ensimmäinen askel tuohon suuntaan on dekriminalisointi, mikä olisi samanlainen ratkaisu kuin Portugalissa 10 vuotta sitten aloitettu tai sen muokattu versio”, Nicholas Cowdery sanoo.

”Keskeinen asia on yrittää vähentää huumekaupan rikollisille tuottamia voittoja ja ainoa tapa toteuttaa tämä on minun mielestäni laillistaa, säätää, valvoa ja verottaa kaikkia huumeita.”

Cowderyn mielestä poliitikot eivät halua avata keskustelua poliittisten seurausten pelossa.

”Tämän takia me tarvitsemme kansalaisyhteiskunnan keskustelua ja siksi me haluamme keskustelulla osoittaa poliitikoille, että kansalaisten keskuudessa on merkittävä osa sellaisia, jotka haluavat jotakin parempaa.”

Lähde: Canberra Times 3.4.2012 ja The Conservation 2.4.2012

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.