Paul McCartney lopetti pössyttelyn ja kannattaa edelleen sen laillistamista

Vuoden 2012 USA:n musiikkiteollisuuden Grammy-palkintojen jakotilaisuuden jälkeen Twitterissä paljastui, etteivät monet nuoremmista poptähdistä tienneet, kuka Paul McCartney on. Grammy-tilaisuuden jälkeen ympäri maailman lööppeihin nousi uutinen, jonka mukaan 69-vuotias ja maailman menestynein kevyen musiikin tähti McCartney oli lopettanut kannabiksen polttamisen, kun yleensä nuoret tähdet ja julkkikset pääsevät uutisiin sillä, että he paljastuvat pilven polttajiksi.

PaulKun legendaarisen Beatles-yhtyeen toinen biisinikkari ja basisti McCartney kertoi Rolling Stone -lehden helmikuun numerossa, että hän on lopettanut pilven polttamisen, jopa huumehaukkojen uutisoijat bongasivat tämän jutun lööpin arvoiseksi.

Uutisoinnissa kuitenkin sivuutettiin se, että Paul McCartney kannattaa kannabiksen laillistamista - nyt on vaan uusien ihmisten otettava homma hoitaakseen. Alla lehden paperiversiosta McCartneyn vastaus sanasta sanaan ja tehköön jokainen siitä omat päätelmänsä:

Kysymys: "Did he expect it to be legal by now?"

McCartney: ”Well, I requested it a bunch of times. I don’t know, it’s such a difficult argument. I feel like I’ve done my bit, and yeah, I am a bit surprised that it’s not legalized. You know the argument that if booze is legal, why not that, and then the argument against it is that we don’t need another (legal drug), but the argument against that is that you’ve got it, so don’t pretend you haven’t. I’m not going to be the judge of how to deal with it, someone else can figure that out.”

Eli Paul McCartneyn mielestä ei kannattaisi enää teeskennellä, että päihdemarkkinoille olisi tulossa joku uusi ja outo päihde. Hänkin on käyttänyt sitä melkein koko muusikonuransa ajan!

Useammille pössöttelijöillekin voi tulla yllätyksenä se, että Sir Paul on yksi kansainvälisen kannabiksen laillistamisliikkeen perushahmoja. Beatlesien osuuteen nykyaikaisen kannabiksen vapautusliikkeen syntyyn voi tutustua TuSKY:n artikkelisarjassa kannabiksen vapauttamisesta.

McCartneyn asenteet kannabista kohtaan tulivat julkisuuteen hänen kustannettua The Times -lehdessä julkaistu kannanotto kannabiksen laillistamiseksi 24.7.1967. Kannanoton allekirjoittivat Beatlesien lisäksi yli 60 tunnettua henkilöä, joiden joukossa oli kansanedustajia, lääkäreitä ja tutkijoita.

Koko sivun mainos The Timesissa kustansi kahden keskivertovuosipalkan verran, 1800 puntaa, minkä McCartney maksoi. Hänen roolinsa kannanoton sponsorina tuli myös julkisuuteen, mutta se ei ole missään vaiheessa haitannut hänen eikä Beatlesien uraa - Beatlesien legendaarisin albumi Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band oli ilmestynyt 1.6.1967.

Mutta mitä McCartneyn pilven polton lopettaminen kertoo yleisemmin? Ensiksi se ei voi olla vakavaa riippuvuutta aiheuttava. Sir Paul on polttanut pilveä yli 40 vuotta ja uutisten mukaan välillä ”yhtä paljon kuin jotkut juovat teetä”. Näkyykö 69-vuotiaassa Paulissa pahoja oireita tai rappion merkkejä tai onko hän jäänyt kiinni julkisella paikalla sekoilusta? Onko hänen uutisoitu juosseen vieroitusklinikoilla? Niinpä!

Säännöllinen ja runsas pilvenpoltto ei ole fyysisesti rappeuttavaa, kuten laillinen alkoholin, tupakan ja lääkkeiden käyttäminen. Tähän ei tarvitse muuta todistetta kuin Rolling Stone -lehden kansikuva. Yli neljänkymmenen vuoden pajauttelun jälkeen Sir Paul näyttää siinä suomalaista viiskymppistä perusrokkaria terveemmältä ja nuorekkaammalta.

Paul Mccartney SmokingSen sijaan hän on vuosikymmenten mittaan jäänyt kiinni kannabiksen kasvattamisesta, ostamisesta ja hallussapidosta. Hän jäi vuonna 1980 Japanissa kiinni 213 gramman hallussapidosta, mistä häntä rangaistiin yhdeksän päivän vankeudella.

Huumehaukat ovat myös yrittäneet todistaa porttiteorian McCartneyn jutulla. Todellisuudessa Beatlesit tutustuivat amfetamiinin käyttöön ennen marihuanan käyttöä keikkaillessaan Hampurissa kapakkamuusikoina. Vasta heidän ensimmäisellä Yhdysvaltojen kiertueella vuonna 1964 Bob Dylan opetti heidät polttamaan pilveä, mikä varmaan auttoi Beatlesin runsaan ja rikkaan tuotannon syntymisessä.

Miksi siis pitää kannabis laittomana ja aiheuttaa taiteilijoiden ja tavallisten kansalaisten kuolemia ja vammautumisia alkoholin ja lääkeaineiden käytön seurauksena?

Tämän vuoden kesäkuun 18. päivänä 70 vuotta täyttävä Sir Paul on tehnyt uran kannabiksen vapauttamisessa. Tunnetuista brittihahmoista mm. Sting ja Richard Branson jatkavat kunniakkaasti McCartneyn perinnettä: Sting Drug Policy Alliancen ja Branson Global Commission on Drug Policy’n edustajina.

Lähde: Rolling Stone 15.2.2012

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.