Kansainvälinen Sativex-petos

Kannabislääke Sativex on brittiläisen GW Pharmaceuticals -lääkekehitysyhtiön valmistama suusuihkeena annosteltava kannabistinktuura, joka on valmistettu kannabiskasveista uutetuista vaikuttavista ainesosista: THC:stä, CBD:stä sekä 420 muusta vaikuttavasta aineesta. Sellaisenaan Sativex olisi yhtä laiton kuin kannabis. Tämän asian kiertämiseksi ovat brittien ja muiden maiden lääkevalvontaviranomaiset käynnistäneet ennen näkemättömän tieteellisen huijausoperaation, jonka päämääränä on erottaa Sativex laillisesti ja ihmisten mielikuvissa itse kannabiskasvista, mistä se on uutettu.

Sativex11Brittiläinen kannabisaktivisti Laurel Bush on yrittänyt saada brittiviranomaisilta selkoa Sativexin hyväksymisprosessista ja saanut yllättävää palautetta Britannian lääkevalvontaviranomaisilta: Sativex ei olekaan kannabista!

Aikaisemmin virkamiehet olivat luokitelleet Sativexin Britannian huumelakien perustana olevassa huumeluokituksessa 1. luokkaan huumeeksi, jolla ei ole lääkinnällistä vaikutusta. Vuonna 2010 hallituksen neuvonantaja professori Les Iversen kehotti Britannian sisäministeriötä asettamaan Sativex luokkaan 4. Näin ei ole kuitenkaan tehty samalla kun virkamiehet yrittävät tehdä Sativexista ei-kannabiksen. Nyt Britannian lääkevalvontavirasto on lähtenyt mukaan tähän operaatioon.

Vastauksena kannabisaktivistien tietopyyntöihin Britannian lääkevalvontaviraston edustaja Sue Jones vastasi 15.3.2012, että ”... tämän lääkkeen vaikuttavat ainesosat eivät ole kannabista vaan kaksi ainesosaa, jotka on löydetty kannabiksesta ja joilla on todettu olevan farmakologista vaikutusta tiettyihin vaivoihin. ”Aktiivinen ainesosa” tarkoittaa sitä, että sillä on farmakologista vaikutusta näihin esitettyihin vaivoihin. Koska tuote on valmistettu kannabiskasvin ainesosista eikä itse kannabiksesta, pitäisi olla päivänselvää, ettei Sativex ole ”kannabis”.”

Tällainen viisastelu on täyttä potaskaa ja valehtelua. On julkista tietoa ja tarkistettavissa GW Pharmaceuticalsin kotisivuilta, että Sativex on eri kannabislajikkeista hiilidioksidilla uutettu tinktuura liotettuna etanoliin (alkoholi) ja propyleeniglykoliin sekä maustettu piparminttuöljyllä. Eli näiden lisäksi siinä on THC:tä ja CBD:tä sekä kaikkia kannabiskasvissa olevia muita kannabinoideja, terpeenejä ja flavonoideja. Uutteessa näiden muiden aineiden osuus on jopa 39% ja vaihtelee aivan kuten kannabiskasvin eri lajit ja yksilöt, joista Sativex uutetaan.

GW Pharmaceuticalsin perustaja ja johtokunnan puheenjohtaja lääkäri Geoffrey Guy on kertonut julkisessa lausunnossaan: ”Teollisuudenalamme edustajat ovat sanoneet, että kannabista on mahdoton muuttaa reseptilääkkeeksi. Meidän piti kirjoittaa tämä sääntö uusiksi. Me olemme saaneet modernin historian ensimmäisen kasviuutteen hyväksytettyä lääkkeeksi. Siinä on 420 molekyyliä kun normaalissa lääkkeessä on vain yksi.”

GW Pharmaceuticalsin kasvitieteellisen tutkimuksen ja kasvatuksen johtaja lääkäri David Potter selittää omassa väitöskirjassaan, kuinka tärkeitä kannabiksen vaikuttavat ainesosat ovat Sativexin vaikutukselle.

Tieteellisten potilaskokeiden mukaan uuttaen tiivistetty kannabis on turvallinen, ei aiheuta riippuvuutta, psykooseja eikä sivuvaikutuksia.

Tällä hetkellä kuitenkin GW Pharmaceuticals ja Britannian sisäministeriö ovat laittomalla tavalla yrittämässä erottaa Sativex kannabiksesta siten, että tämä tinktuura voitaisiin luokitella uudelleen Britannian vuoden 1971 huumelain 4. huumausainelistalle ja samalla säilyttäen kannabiksen 1. listalla. Britannian sisäministeriön virallinen kanta on edelleen se, että ”kannabiksella ei ole mitään lääketieteellistä arvoa”.

Selittävänä tekijänä tälle hullunmyllylle on se, että GW Pharmaceuticalsilla on kansainväliset jakelusopimukset Bayerin, Almirallin ja Otsuka Pharmaceuticals Co. Ltd:n kanssa. Sativex on hyvä lisä erilaisten kannabiksen annostelutapojen kirjoon, mutta sen hyväksyminen samalla, kun kannabiskasvi pidetään laittomana, on suuren luokan huijausta ja valehtelua.

Lähde: Clear 12.4.2012, GW Pharmaceuticals 24.10.2011 ja Laurel Bush 22.3.2012

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.