Huumesota Absurdistanissa

Kaikki maailman valtiot joutuvat käymään USA:n aloittamaa ja YK:n sopimuksilla pakottamaa huumesotaa nuorisoaan vastaan. Huumesotaa pidetään yllä huumetesteillä. Huumesotaa perustellaan mm. sillä, että vanhemmat ovat huolissaan lapsistaan.

SaippuaVastasyntyneiden lasten huumetestauksella voi olla kauaskantoisia ja vakavia laillisia seurauksia lasten vanhemmille ja lapsen tulevaisuudelle: positiivinen testi voi aiheuttaa lapsen huostaanoton ja viedä vanhemmat vankilaan.

Huumetestiteollisuus on kuitenkin pahamaineisen epäluotettava. Tuoreen Clinical Biochemistry -tiedelehden julkaiseman tutkimuksen mukaan yleisesti myynnissä olevat lastensaippuat aiheuttavat vääriä positiivisia kannabistuloksia yleisesti käytetyillä huumetesteillä.

Huumetestilaboratorioiden ja virkamiesten tulisi olla selvillä huumetestien virhelähteistä. Yleensä virhelähteiden oletetaan olevan vain laboratorioiden sisällä, mutta tämän tutkimuksen perusteella huumetestit voivat antaa vääriä tuloksia laboratorioista riippumattomista syistä.

Synteettisen kannabiksen käyttö leviää armeijassa

Army%20times%20graphicRonald Reaganin käynnistämä huumesodan militarisointi toi USA:n armeijan mukaan huumeiden vastaiseen taisteluun 1980-luvulla. USA:n armeija kokeilee ja käyttää erilaisia lääkkeitä ja kemikaaleja sotilaiden suorituskyvyn maksimointiin taistelutehtävissä samalla kun sotilaat joutuvat huumetesteihin ns. laittomien huumeiden käytön paljastamiseksi.

Synteettiset kannabinoidit, kuten Spice, aiheuttavat kannabiksen vaikutuksen kaltaista euforiaa, mutta ne eivät anna kannabispositiivista testitulosta ja niitä pidetään yleisesti laillisina huumeina. Siksi niiden käyttö on yleistynyt sotilaiden keskuudessa.

Substance Abuse -lehdessä kerrotaan kolme tapausta, joissa sotilaat ovat saaneet Spicena ostamastaan laillisesta yrttisekoitteesta sivuvaikutuksina hallusinaatioita, paranoiaa, deluusioita, kiihotusta ja huumaantumista. Yhdessä tapauksessa huumetesti osoitti synteettisen opioidin levorfanolin, mutta kahdessa muussa tapauksessa huumetestit olivat negatiivisia.

Maailman räjähdysherkissä kriisipesäkkeissä riehuu harhoja ja paranoiaa aiheuttavia kemikaaleja nauttinutta ja raskaasti aseistautunutta amerikkalaisnuorisoa, mikä on vakava uhka maailman rauhalle.

Lääkeainekuolemat vahvassa kasvussa USA:ssa

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) julkaisi raportin, joka osoittaa lääkeaineiden aiheuttamien kuolemantapausten olevan vahvassa kasvussa Yhdysvalloissa.

Vuodesta 2000 vuoteen 2009 15-19-vuotiaiden nuorten lääkemyrkytyskuolemien määrä kasvoi 91%. Tämän lääkkeiden aiheuttamien kuolemantapausten kasvu on täysin vastakkainen onnettomuuksissa kuolleiden vähenemisen kanssa samana ajanjaksona. CDC:n mukaan kuolemien lisääntymisen syynä on lääkeaineiden väärinkäytön kasvu. Lääkeaineisiin kuolee Yhdysvalloissa tällä hetkellä 40 ihmistä päivässä.

National Geographicin sarja Drugs Inc kertoo huumekaupasta ympäri maailman. Sarjan muuntohuumeita käsittelevässä jaksossa paljastuu, kuinka laajaa ja kansainvälistä tämä huumeiksi tarkoitettujen lääkeaineiden valmistus ja myynti on. Kun USA:ssa ja EU:ssa lainlaatijat kieltävät yhden kemikaalin, on Kiinan laboratorioissa kymmeniä uusia valmiina levitykseen. Huolestuttavaa tässä kaupassa on se, ettei kukaan tiedä näiden kemikaalien vaikutuksista ihmiseen ennen kuin nuoret alkavat kokeilla niitä.

Markkinoilta on löydetty jo 45 erilaista synteettistä kannabinoidia. Yhdysvalloissa synteettisiä kannabinoideja eli Spicea saa ostaa jopa huoltoasemilta. Vaikka pakkauksiin on lain kiertämiseksi painettu teksti ”ei sovellu ihmiskäyttöön”, on aineilla laillinen kemikaalistatus eivätkä ne näy huumetesteissä, joissa kiinnijääminen voi aiheuttaa opintojen loppumisen ja syrjäyttää ihmisen loppuiäkseen työmarkkinoilla. Siksi nuoret kokeilevat uusia kemikaaleja henkensä ja mielenterveytensä uhalla.

Farmageddon on huumesodan itseaiheutettu katastrofi, jossa huumepropagandalla ja huumetesteillä peloteltu nuoriso on pakotettu hämäräteollisuuden koekaniineiksi. USA:n uusi ”21. vuosisadan huumestrategia” loppuu paternalistiseen julistukseen: ”Me aiomme jatkaa Amerikan nuorison ja kaikkien kansalaisten valistamista marihuanan käytön haitallisuudesta”.

Yksi päivä Absurdistanin huumesodassa on taas pulkassa.

Lähde: NORML Blog 10.4.2012, Clinical Biochemistry 23.3.2012, Substance Abuse Vol. 33, nro 2/2012 ja Huffington Post 16.4.2012

National Geographic -dokumentti design- eli ns. muuntohuumeista:

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.