Italia: Toscanan maakunta laillisti kannabiksen lääkekäytön

Italian ydinalueisiin kuuluva Toscanan maakunta laillisti kannabiksen lääkekäytön ensimmäisenä Italian maakunnista. Maakuntahallitus hyväksyi 2.5. selvällä ääntenenemmistöllä 28 - 13 lain, joka tulee nopeuttamaan ja yksinkertaistamaan lääkekannabiksen saamisen lääkkeeksi eri tauteihin ja kipuun.

Cannabis1 ViItaliassa kannabiksen lääkekäyttöä on tähän mennessä säädellyt kaksi eri lakia vuodelta 2007, mikä on tehnyt hyväksymisprosessista byrokraattisen. Lisäksi noin 100 laillista potilasta ovat joutuneet hankkimaan kannabislääkkeensä tähän saakka Hollannista, mikä on välillä aiheuttanut saannin viivästyksiä ja katkoksia.

Toscanassa lääkekannabiksen hallinto siirtyy paikallisen terveystoimen osaksi julkiseen terveydenhoitoon ja sen laitoksiin, ja sitä tullaan myymään sairaala-apteekkien kautta. Hoito voi jatkua yksityisesti potilaan kotiuduttua.

Toscanan maakuntapresidentti Enrico Rossi piti päätöstä oikeana ja oikeusministeri Daniela Scaramuccia sanoi ratkaisun takaavan sen, että lääkkeen tarpeen arvionti ja ilmiön valvonta helpottuvat.

”Tällä hetkellä tuhannet potilaat joutuvat turvautumaan laittomiin markkinoihin tai sitten kasvattamaan itse, mikä aiheuttaa lääketurvallisuusongelmia”, selitti lakia kannattanut demokraattisen puolueen puheenjohtaja Enzo Brogi.

Lähde: La Stampa 2.5. ja 3.5.2012

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.