RKP:n nuorisojärjestö kannattaa lääkekannabiksen laillistamista

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen nuorisojärjestö Svensk Ungdom (SU) lakkauttaisi lääkekannabiksen myyntikiellon. Uudenmaan nuorisojärjestön tekemä aloitte hyväksyttiin SU:n viikonloppuna pitämässä liittokokouksessa. Aiheesta on järjestön keskuudessa keskusteltu jo vuosia ja samankaltainen aloite äänestettiin nurin vuoden 2011 kokouksessa.

Bedrocan2”Emme usko kannabiksen käytön yleistyvän lääkekannabiksen laillistamisen takia, koska jo nyt on niin helppo hankkia kannabista. Jo nyt on lääkekäytössä vahvoja huumeita, kuten amfetamiinia ja opiaatteja. Kunhan meillä on asiantuntijoita arvioimassa hyötyjä sekä haittoja ja käytetään oikeita annoksia, niin emme usko asiasta koituvan ongelmia. Tämä on esimerkki siitä, että olemme todellakin liberaaleja ja osaamme keskustella kaikista asioista. Emme kannata kannabiksen yleistä laillistamista, vaan ainoastaan lääkekäyttöä”, selitti SU:n Uudenmaan piirin puheenjohtaja Valter Huldén.

Mutta edes RKP:n nuorisojärjestö ei ole suomalaisen neuvostokulttuurin ulkopuolella: aihe on niin arka myös heidän keskuudessa, ettei aloitteen tekijä pysty tulemaan julkisuuteen omalla nimellään!

Liiton johto painottaa kannanotossaan, että liiton jäsenien pitää olla tietoisia siitä, että kannanotto voi aiheuttaa kielteistä julkisuutta, mutta silti kannanoton hyväksymiselle on hyvät syyt.

”Liiton päämäärä on antaa aiheelle niin paljon näkyvyyttä kuin mahdollista ja luoda poliittista painetta”, kertoi aikaisempi liiton puheenjohtaja Fredrika Åkerö.

Ruotsissa on voitu määrätä kannabista lääkkeeksi joulukuun alusta saakka. Ruotsin lääkevirasto hyväksyi kannabissuusuihke Sativexin MS-taudin oireiden hoitoon.

Suomessa lääkekannabis tuli lailliseksi vuonna 2006, mutta sitä saa käyttää vain lääkelaitoksen Fimean myöntämällä erikoisluvalla. Suomessa lääkekannabista saa noin 40 henkilöä.

Laillistaminen tulee ajankohtaiseksi nyt myös Suomessa GW Pharmaceuticalsin haettua myyntilupaa Sativexille. Fimean johtaja Erkki Palva sanoi maaliskuussa, että luvan kohtalo ratkeaa lähikuukausina.

Sativexille vihreää valoa

MS-potilas blogisivustolla uutisoidaan, että Sativex on tulossa myyntiin kymmenessä valtiossa EU:ssa Suomi mukaan luettuna vuoden 2012 loppuun mennessä. Tähän mennessä Suomessa on myönnetty lupia Bedrocan-tuotenimellä myytävälle kannabislääkkeelle ja sen eri vahvuisille versioille: Bedrocanille, Bediolille ja Bedrobinolille.

Lähde: Hufvudstadsbladet 4.5.2012

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.