Tanskan hallitus hylkäsi kannabiksen laillistamisaloitteen

Oikeusministeri hylkäsi Kööpenhaminan kaupunginvaltuuston esityksen valvottujen hasis- ja marihuanamyymälöiden perustamisesta. Kirjeessään kaupunginvaltuustolle sosiaalidemokraattinen oikeusministeri Morten Bødskov kirjoitti, ettei hallitus voi sallia kokeilua, koska se uskoo hasiksen ja marihuanan laillistamisen lisäävän saatavuutta ja käyttöä, mikä ei olisi viisasta ottaen huomion kannabiksen käyttöön liitetyt haittavaikutukset.

310374 656 700 0 0 0 0Hylkääminen aiheutti tyytymättömyyttä kaupunginvaltuutettujen keskuudessa. Sosiaali- ja terveystoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Mikkel Warming sanoi laillistamisen olevan ainoa ratkaisu laittoman huumekaupan aiheuttamaan rikollisuuteen.

”Tämä on suuri pettymys. Tanskassa vuosia sovellettu kieltolakipolitiikka ei ole toiminut. Yhä edelleen Kööpenhaminan kaduilla on mahdollista ostaa hasista, jota myydään samoista luukuista kuin kovia huumeita. Rikollisjärjestöt saavat tästä kaupasta kaksi miljardia Tanskan kruunua (n. 270 miljoonaa euroa) vuodessa”, Warming selitti Tanskan radiolle antamassaan haastattelussa.

Warming aikoo jatkaa hasiksen ja marihuanan laillistamisen ajamista ja kertoi, että parlamentin suostuttelu piikityshuoneiden sallimiseen kovia huumeita käyttäville vei kymmenen vuotta.

Kaupunginvaltuuston sosiaalidemokraattinen jäsen Lars Aslan Rasmussen arvosteli myös hallituksen päätöstä väittäen hasiksen ja marihuanan kriminalisoinnin olevan pääsyy aserikollisuuden korkeaan esiintyvyyteen kaupungissa.

”Laillistaminen vähentäisi jengien ristiriitoja ja saisimme yhteyden niihin käyttäjiin, jotka on nyt jätetty rikollispiirien armoille. Toivoimme heidän ottavan ehdotuksemme vakavasti, koska meillä on 80% kannatus kaupunginvaltuustossa. Kööpenhaminalla on vakava ongelma, koska jengien ristiriidat ovat kannabiskaupan seurausta. Jengit tekevät enemmän rahaa kuin tavarataloketju”, Rasmussen kertoi.

Lähde: Copenhagen Post 14.5.2012

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.