Connecticut 17. lääkekannabiksen hyväksynyt USA:n osavaltio

Connecticutin osavaltion senaatti hyväksyi 4.5. ja kuvernööri Dannel Malloy vahvisti 1.6. uuden lääkekannabislain HB 5389, joka tekee siitä 17. kannabiksen lääkekäytön laillistaneen USA:n osavaltion.

Connecticutin päätös syntyi Obaman hallinnon käydessä ennennäkemättömän laajalla rintamalla osavaltioiden hyväksymää lääkekannabispolitiikkaa vastaan puolisotilaallisten SWAT-joukkojen tekemillä ratsioilla, joita on vuoden 2009 jälkeen tehty jo 170 yhdeksässä eri osavaltiossa. Lisäksi osavaltioita painostetaan uhkailemalla oikeudenkäynneillä ja varallisuuden takavarikoilla.

Stephsherer”On hyvin rohkaisevaa, että osavaltioiden virkamiehet uskaltavat vastustaa liittovaltion häirintää ja jatkavat kansanterveyden kannalta tärkeiden lakien säätämistä. Toivomme muiden osavaltioiden seuraavan Connecticutin esimerkkiä lääkekannabislakien säätämisessä, etteivät potilaat jäisi vaille suojaa kriminaalivirkamiesten häirinnältä”, selitti Americans for Safe Access -järjestön toiminnanjohtaja Steph Sherer.

Malloy kertoi lain oikeuttavan osavaltion kuluttajaviraston valvomaan lääkekannabiksen käyttöä siten, että ehkäistään muutamissa muissa osavaltioissa syntyneet ongelmat. Potilaat saavat kannabiksensa luvan saaneista apteekeista ja osavaltio myöntää luvat vähintään kolmelle, mutta enintään kymmenelle kannabiksen tuottajalle.

Aktivistien kiitellessä lain antamaa turvaa on siinä myös joukko ongelmia, kuten kielto kasvattaa itse tarvitsemansa lääkekannabis. New Jerseyssä ja Delawaressa laki nojaa täysin keskitettyyn lääkekannabiksen jakelujärjestelmään ja liittovaltion häirintä on pitkittänyt lakien täytäntöönpanemista ja estänyt potilaita saamasta lääkettään turvallisesti ja laillisesti.

Toinen kiistanalainen asia Connecticutin uudessa laissa on sen sisältämä lista niistä sairauksista, jotka mahdollistavat lääkekannabiksen saamisen. Esimerkiksi krooninen kipu ei ole mukana listalla, vaikka lääkekannabista laillisesti saavien potilaiden suuri enemmistö muissa osavaltioissa saa sitä nimenomaan kroonisiin kiputiloihin. Connecticutin laissa on kuitenkin kohta, joka sallii tämän listan täydentämisen.

Connecticutin lisäksi lääkekannabis on laillista Alaskassa, Arizonassa, Kaliforniassa, Coloradossa, Delawaressa, Hawaijilla, Mainessa, Michiganissa, Montanassa, Nevadassa, New Jerseyssa, Oregonissa, Rhode Islandilla, Vermontissa ja Washingtonissa sekä pääkaupungissa Washington D.C:ssä.

Lähde: Safe Access 1.6.2012, Huffington Post 1.6.2012 ja Washington Post 5.5.2012

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.