Britannia: huumeiden laillistaminen saa jo enemmistön kannatuksen

The Sun-sensaatiolehden teettämän mielipidemittauksen mukaan kuusi kymmenestä haastatellusta kannattaa kokeiluja, joissa huumeiden käyttäjät vapautettaisiin syytteistä, mutta heille tarjottaisiin sen sijaan hoitoa. Portugalissa jo toteutetun radikaalin suunnitelman mukaan diilerit ja salakuljettajat saisivat edelleen rangaistuksia.

1234567890123Edellisellä viikolla oikeusministeri Ken Clarke tunnusti parlamentin komitean kuulemistilaisuudessa, että huumesota on hävitty.

The Sun -lehden tutkimuksen mukaan 56% vastanneista haluaa, että kaikki mahdolliset vaihtoehdot mukaan lukien huumeiden laillistaminen tutkitaan.

78% on edelleen sitä mieltä, että vaarallisten huumeiden, kuten heroiinin ja crack-kokaiinin myynti ja hallussapito pysyisivät rikoksina. Kahdeksan vuotta sitten 89% oli tätä mieltä. Kovien huumeiden laillistamista kannattavien joukko on kaksinkertaistunut 5:stä 10 prosenttiin.

Suurin osa ajattelee nyt, että rikollisuus vähenee jos kannabis laillistettaisiin.

Punklegenda Johnny Rotten kannattaa laillistamista

BBC:n Question Time -ohjelmassa keskusteltiin 5.7. huumeista. Konservatiivien kansanedustajan Louise Menschin vastustettua laillistamista mukana ollut Sex Pistols -yhtyeen laulusolisti Johnny Rotten eli John Lydon kannatti kansalaisten oikeutta päihtyä halutessaan.

”En ymmärrä, miksi näiden pitää olla laittomia, jos niistä jaettaisiin luotettavaa tietoa. Tässä on selvä ongelma - kaksi ruokalusikallista pöytäsuolaa voi tappaa ihmisen. Aiotaanko pöytäsuola kieltää lailla? Annettakoon meille ihmisille oikeus päättää omasta kohtalostamme.”

Lähde: The Sun 8.7.2012

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.