Oregon äänestää kannabiksen laillistamisesta

Oregontaxact

Oregonista tulee kolmas USA:n osavaltio, jossa äänestetään marraskuun presidentinvaalien yhteydessä myös kannabiksen laillistamisesta. Oregonin viranomaiset ilmoittivat 13.7., että lakialoite Oregon Cannabis Tax Act of 2012 (OCTA) on saanut taakseen riittävän määrän hyväksyttyjä allekirjoituksia tullakseen hyväksytyksi lakialoitteeksi marraskuun vaaleihin. Lakialoite saa vaaleissa nimen Measure 80.

Lakialoitteen tekijät saivat kerättyä 88 887 hyväksyttyä allekirjoitusta, yli 1000 enemmän kuin mitä tarvittiin aloitteen hyväksymiseen. Lakialoitteen mukaan kannabiksen ostamisen ikärajaksi tulee 21 vuotta ja kannabista myydään osavaltion luvan saaneissa myymälöissä. Kannabiksen myynnin tuottamista arviolta 140 miljoonan dollarin verotuloista 90% menee osavaltion kassaan yleisten menojen hoitamiseen, 7% erilaisten hoito-ohjelmien rahoittamiseen ja loput 3% käytetään hampputeollisuuden edistämiseen hamppuelintarvikkeiden, -kuidun ja -bioenergian tuottamiseksi.11112

Kesäkuussa tehdyn mielipidemittauksen mukaan Oregonin asukkaat ovat suhteellisen tasan jakautuneita laillistamisen suhteen: 43% kannattaa laillistamista, 46% kannattaa kieltolain jatkamista ja 11% ei ole vielä päättänyt kannastaan.

Lähde: NORML 13.7.2012

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.