En itse käytä mutta laillistetaan!

New Approach Washington -ryhmä, joka kampanjoi kannabiksen laillistamisen puolesta Washingtonin osavaltiossa, käynnisti uuden kunnianhimoisen mainoskampanjan, jolla aiotaan saada Initiative 501 -lakialoitteelle laajaa näkyvyyttä ennen marraskuun vaaleja.

NewapproachRyhmä julkisti 30 sekunnin mainoksen, jonka levitykseen käytetään miljoona dollaria. Mainoksessa esiintyy asumalähiöstä kotoisin olevan tuntuinen kotiäiti, joka ei itse käytä kannabista eikä sinällään kannata sitä, mutta joka on avoin sille ajatukselle, että kannabiksen myynti voidaan laillistaa ja aloittaa sen valvonta ja verotus.

”En pidä siitä henkilökohtaisesti, mutta nyt on aika keskustella marihuanan laillistamisesta. Se on miljoonaluokan kaupankäyntiä Washingtonin osavaltiossa, emmekä hyödy siitä lainkaan. Mitä jos alkaisimme valvomaan sitä?”

Sitten hän alkaa kertomaan lakialoitteen ehdoista, kuten lupakäytännöstä, verotuksesta ja rangaistuksista.

Lakialoitteen sisältö on seuraava: se laillistaisi marihuanan hallussapidon yli 21-vuotiaille, ainoastaan Washingtonin osavaltiossa luvanvaraisesti kasvatettua kannabista saa myydä ja ainoastaan luvanvaraiset kaupat saavat myydä sitä ainoana tuotteenaan.

Verotusprosentti myyntihinnasta olisi 25, minkä tuottamista tuloista 40 prosenttia menisi osavaltion ja paikallishallinnon kassoihin ja loput päihteiden käytön ehkäisemiseen, tutkimiseen ja terveydenhoitoon.

Marihuanaa ei saa mainostaa. Kannabiksen vaikutuksen alaisena autolla ajamiseen pätisivät samankaltaiset normit kuin alkoholin vaikutuksen alaisena ajamiseen.

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan lakialoitteella on laajaa kannatusta: 55 prosenttia vastanneista ilmoittaessa hyväksyvänsä sen, 32 prosenttia ilmoittaa vastustavansa sitä ja 13 prosenttia ei osaa vielä kertoa mielipidettään.

Kannabiksen lääkekäyttö on jo laillista Washingtonin osavaltiossa, mutta lakialoitteen tekijät väittävät sen tuottavan uusien verojen myötä 560 miljoonaa dollaria lisää tuloja vuodessa.

Seattle Stranger -lehden mukaan mainos on ”tähän saakka parhaiten rahoitettu ja parhaiten työstetty marihuanan puolustus osavaltion historiassa. Poikkeuksellista on se, ettei se kerro marin polttelijoista. Heti alkajaisiksi mainoksen päähenkilö kertoo, että ”hän ei itse pidä siitä...”. Tämä kumoaa heti tavalliset mielikuvat kannabisaktivismista: hän ei puhu omasta oikeutetusta ristiretkestään kannabiksen polttamiseksi tai hänen närkästyksestään niitä kohtaan, jotka veivät hänen kansalaisoikeutensa. Suurin osa äänestäjistä ei välitä tällaisesta. Äänestäjät välittävät vain itsestään. Tämä mainos kertoo viisaasti kannabiksen laillistamisen eduista niille, jotka eivät polta.”

Initiative 502 TV-mainos:

Lähde: Huffington Post 7.8.2012

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.