Australialaislääkärit laillistamisen puolella

Pohjoisterritoriosta saattaa tulla Australian ensimmäinen osavaltio, joka laillistaa kannabiksen. Australian lääkäriseuran Pohjoisterritorion osaston johtaja tohtori Peter Beaumont vaatii kannabiksen dekriminalisointia ja ekstaasikokeiden aloittamista.

Beaumont”Meidän pitää tehdä jotain aivan uutta näiden huumeiden aiheuttamien ongelmien rajoittamiseksi. Löytyy runsaasti todisteita sen puolesta, että dekriminalisaatio voisi auttaa.”

Beaumont kommentoi asiaa sen jälkeen, kun ajatushautomo Australia21 julkaisi toisen raporttinsa, jossa suositellaan huumekaupan hoitamista valtion toimesta. Raportin mukaan Australia voisi auttaa paljon paremmin huumeongelmaisia ihmisiä, jos laittomasta kaupasta päästäisiin eroon.

Raportissa suositeltiin ohjaamaan resursseja rikoslain täytäntöönpanemisesta yhteiskunnan ylläpitämään hoitoon sekä turvallisten piikityshuoneiden perustamiseen.

Tohtori Beaumontin mukaan ehdotetun mallin vaatimia resursseja ei kuitenkaan ole tällä hetkellä: ”Mallissa edellytetään ekstaasin ja kannabiksen dekriminalisointia ja vaihtoehtoisen myyntimallin perustamista. Se edellyttää järjestelmää, jonka puitteissa ihmiset voivat lopettaa käyttönsä. Tällaiseen Pohjoisterritoriolla ei ole tällä hetkellä varoja.”

Tohtori Beaumontin mukaan kannabiksen käyttö on yhdistetty masennukseen ja itsemurhiin. Hän vaatii hallitusta suorittamaan valvotun kokeen.

”Jos kannabis osoittautuu hyödylliseksi, silloin tämä suunnitelma pitää toteuttaa”, Beaumont sanoo.

Lähde: NTnews 13.9.2012

Comments  

 
0 #1 Jimsonweed 2012-10-01 18:54
Voisikohan olla myös niin, että monet masentuneet ja itsemurha-alttiit ihmiset käyttävät kannabista ja muitakin päihteitä enemmän kuin hyvän mielialan omaavat ihmiset?
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.