Egypti: Siinailla maan suurin kannabistakavarikko

Egyptin poliisi on tehnyt historiansa suurimman kannabistakavarikon saatuaan kiinni 15 tonnia marihuanaa kuljettaneen rekan. Rekka pysäytettiin ennen Suezin kanaalin ali kulkevaa tunnelia sen tuodessa Siinailla kasvatettua ja bangoksi Egyptissä kutsuttua marihuanaa Niilin laaksoon.

Siinai”Kuljettajaa kuulustellaan marihuanan lähteen selvittämiseksi. Tämä erä on maan historian suurin. Kannabiksen viljelijät ovat käyttäneet hyväksi Siinailla vallitsevaa turvallisuusvajetta Hosni Mubarakin kaataneen vallankumouksen jälkeen”, kertoi Suezin provinssin turvallisuuspäällikkö kenraali Adel Rifaat.

Kannabiksen kasvatuksen laajeneminen heijastaa yleisempää laittomuutta Siinailla, minne militantit islamistiryhmät ovat laajentaneet toimintaansa, jota uusi hallinto yrittää kukistaa.

”Huumeiden tulo Siinailta on lisääntynyt vallankumouksen jälkeen, koska enää ei tehdä turvallisuusoperaatioita bangoviljelmiä vastaan. Tämä on sallinut laajan bangon tuotannon”, Rifaat jatkaa.

YK:n huumetoimiston rekisteröimistä 22 330:sta kannabistakavarikosta tämä on maailman 45. suurin ja vuoden 2010 jälkeen tehdyistä takavarikoista 12. suurin. Vuonna 2010 maailmassa takavarikoitiin 6 251 tonnia marihuanaa ja suurimmat takavarikot tehtiin Meksikossa ja USA:ssa.

Egyptissä tuotettu kannabis kuluu suurimmaksi osaksi kotimaan markkinoilla.

Lähde: Haaretz 26.9.2012

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.