Laillistamisliike laajenee Kanadassa

Brittiläisen Kolumbian osavaltion kansanedustaja Kash Heed on viimeisin julkisuuden hahmo, joka on liittynyt huumesodan vastaisen kansalaisliikkeen Stop The Violence BC:n riveihin Vancouverissa. Aiemmin poliisipäällikkönä toiminut Heed kertoi tiedotusvälineille, että kannabiksen laillistamisesta pitää tehdä vaalikysymys seuraavissa osavaltion vaaleissa.

73cdaf19297bHeed toimi 30 vuotta poliisina, mm. huumepoliisina sekä Länsi-Vancouverin poliisipäällikkönä ja sen jälkeen yleisenä syyttäjänä vuoteen 2009 asti, jolloin hänet valittiin liberaalipuolueen kansanedustajaksi lakia säätävään osavaltion parlamenttiin.

Heed ilmoitti myös liittyvänsä Stop The Violence BC -järjestöön, joka ajaa kannabiksen dekriminalisointia. Hän tunnusti laittoman huumekaupan ja siihen liittyvän väkivallan  kriminaalivalvonnan epäonnistuneen.

”Poliitikkojen pitää ottaa tässä asiassa johto käsiinsä. Meidän pitää muuttaa kannabislainsäädäntö. Tästä pitää tehdä vaalikysymys. Tästä pitää käydä julkinen keskustelu”, Heed tiivisti asiansa.

Heed haluaisi hallituksen lopettavan ”pomputtelu” kannabiksen valvonnasta. Hän tapaa muita kansanedustajia ja hallituksen edustajia tuen saamiseksi ja samalla hän tarkkailee kolmea USA:n osavaltiota, Coloradoa, Washingtonia ja Oregonia, joissa kansa ratkaisee ensi kuussa kannabiksen kohtalon.

”Monet kansanedustajista on jo sitä mieltä, että asiasta pitää keskustella”, hän jatkoi myöntäen etteivät pääministeri ja oikeusministeri kannata asiaa.

”Mutta ajan kanssa saamme heidät uskomaan tähän. Pääministeri on sanonut julkisuudessa asian kuuluvan liittovaltiolle, mutta minä en usko siihen”, Heed jatkoi.

Paikallishallinnon tasolla mielipiteet ovat todellakin muuttumassa: Brittiläisen Kolumbian maakuntakokous hyväksyi äskettäin laillistamista kannattavan lausunnon.

Heed ehdottaa, että pienten määrien hallussapito laillistetaan yli 19-vuotiaille ja kannabista myydään valvottuja kanavia myöten, kuten tupakkaa ja alkoholia, ja saadut verotuotot käytetään hoitoon ja käytön ehkäisyyn.

Heed tunnusti, että poliisikoulussa hänet saatiin uskomaan huumeongelman olevan ratkaistavissa pidättämällä tarpeeksi paljon ihmisiä. Vuosien kalliit ja lopulta täysin turhat poliisioperaatiot ovat vakuuttaneet hänet siitä, että huumesota on ollut täydellinen onnettomuus.

Hän kertoo monien poliisiupseerien olevan samaa mieltä mutta he eivät voi ikinä myöntää sitä julkisuudessa, ennenkuin eläkkeellä tai erottuaan poliisista, ”koska poliisikulttuurissa heidät syötäisiin”.

”Huumesodan lopettamisen ensimmäinen askel on kannabiskaupasta tulevien tulojen verottaminen. Niin kauan kuin marihuana on laitonta, ei kukaan pysty lopettamaan kauppaa, koska sillä tehdään ihan liikaa rahaa.”

Stop the Violence BC on kansalaisliike, johon kuuluu lainoppineita, kriminaalivalvonnan ja terveydenhoidon virkamiehiä, tutkijoita ja entisiä valtion virkamiehiä. Liikkeen tavoitteena on kannabislainsäädäntöä muuttamalla kohentaa kansanterveyttä ja vähentää huumerikollisuutta.

Lähde: Province 19.10.2012

Entinen poliisipäällikkö Kash Heed puhuu suunsa puhtaaksi:

Comments  

 
+3 #1 Hash Weed 2012-10-29 18:10
Jäbän nimi Kash Heed :DD
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.