Kannabis lisää seksuaalista halukkuutta eikä aiheuta erektiohäiriöitä

Lähde: FYI Living 23.3.2011 ja Seksuaaliterveysklinikka

Jos sinulla on erektio-ongelmia, älä syytä siitä kannabista. Uusi tutkimus osoittaa, ettei erektiohäiriöiden syynä todennäköisesti ole kannabiksen polttaminen, mutta tutkijat muistuttavat samalla ettei seksuaaliterveyden ja kannabiksen välisiä yhteyksiä ole juurikaan tutkittu.

BongKohtalaisten ja vaikeiden erektiohäiriöiden esiintyvyys kasvaa iän myötä. Alle 40-vuotiailla niiden esiintyvyys on alle 10 %. Ikäryhmässä 40-59 vuotta niitä on noin 30 %:lla, ja ikäryhmässä 60-70 vuotta 50%:lla. Kohtalaiset ja vaikeat erektiohäiriöt vaativat tutkimista ja hoitoa. Ongelmien syitä on monia ja yksi niistä on yksinkertaisesti se, että elämme nykyään pidempään kuin aiemmin. Ikääntyessään miehet myös napsivat erilaisia erektio-ongelmia aiheuttavia valmisteita, kuten masennus- ja verenpainelääkkeitä. Vähän aikaa sitten uutisoitiin kaljuuntumista estävän Finasteridi-lääkkeen aiheuttavan erektio-ongelmia.

Monen mielestä olisi järkeenkäypää, että kannabis aiheuttaisi erektiohäiriöitä siinä missä muutkin huumeet, alkoholi ja tupakka mukaan lukien. Aiheesta tehtiin kuitenkin äskettäin laaja selvitys, jossa tutkittiin 4350 miehen kannabiksen käyttöä ja seksuaalista kyvykkyyttä. Tutkijat eivät löytäneet mitään yhteyttä kannabiksen käytön määrällä ja erektiohäiriöiden esiintyvyydellä.

Useat tutkimukset ovat epäonnistuneet osoittamaan kannabiksen ja erektiohäiriöiden yhteyden ja muutamat tutkimukset ovat päätyneet päinvastaisiin tuloksiin. 1970-luvulla tehdyt tutkimukset osoittivat kannabiksen lisäävän seksuaalista halukkuutta, seksiin liittyviä ajatuksia ja pidentävän miesten kestävyyttä sänkyhommissa. Mutta tekeekö kannabis sinusta paremman rakastajan? Toinen 1970-luvulla tehty tutkimus esitti että se on täysin mahdollista: monet ihmiset nauttivat seksistä kannabiksen vaikutuksen alaisena tavallista enemmän.

Useimpien tutkimusten ongelma on ollut se, että ne ovat perustuneet tutkimushenkilöiden itsearviointeihin. Lisäksi monet tutkimukset olivat otannaltaan pieniä ja niissä tutkittiin ihmisten sijaan eläimiä. Ei ole mahdollista päätellä erektiohäiriön johtuvan vain ja ainoastaan yhdestä asiasta, vaan häiriö on yleensä useiden tekijöiden summa. Tutkijoiden loppupäätelmä olikin se, ettei nykyisen todistusaineiston valossa voida pitää kannabista todennäköisenä erektiohäiriöiden aiheuttajana.

Lue lisää seksistä ja kannabiksesta: Sex and the Stoner

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.