Maailman johtavat poliitikot vaativat ”paradigman muutosta” huumepolitiikkaan

Lähde: Guardian - The Observer 29.5.2011 ja Transform Drug Policy -järjestön lehdistötiedote 27.5.2011

KofiKofi Annan, George Shultz ja Richard Branson ovat mukana vaatimassa muutosta huumepolitiikkaan. Tällä viikolla pidettävä konferenssi voi muuttaa tapaa suhtautua huumekauppaan.

Entisiä presidenttejä, pääministereitä, johtavia talousihmisiä ja liikemaailman johtohahmoja on yhdistänyt voimansa maailman huumepolitiikan muutoksen vaatimukseen. The Global Commission on Drug Policy pitää lehdistötilaisuuden torstaina 2.6.2011 New Yorkissa Waldorf Astoria hotellissa raportin julkistamiseksi, jossa osoitetaan huumesodan epäonnistuminen ja vaaditaan ”paradigman muutosta” asian käsittelyssä.

Muutoksen vaatijoihin kuuluu Meksikon entinen presidentti Ernesto Zedillo, Kreikan entinen pääministeri George Papandreou, Kolumbian entinen presidentti César Gaviria, YK:n entinen pääsihteeri Kofi Annan, Brasilian entinen presidentti Fernando Henrique Cardoso, USA:n entinen ulkoministeri George Schultz, EU:n entinen korkea virkamies Javier Solana, Virgin yhtiöiden omistaja Richard Branson sekä USA:n keskuspankin entinen puheenjohtaja Paul Volcker.

Komissio vaatii huumepolitiikan muutosta rikosoikeudellisesta lähestymistavasta kansanterveydelliseen lähestymistapaan. Maailmanlaajuinen Avaaz-verkosto, johon kuuluu yhdeksän miljoonaa jäsentä, esittää vetoomuksensa komission suositusten tukemiseksi YK:n pääsihteerille Ban Ki-Moonille.

Komissio on tähän astisista huumepolitiikan muutosta vaativista ryhmistä vaikutusvaltaisin. YK:ssa neuvonantajastatuksella toimivan Transform-kansalaisjärjestön edustaja Danny Kushlick arvioi viimeaikaisten tapahtumien kuten Meksikon huumekartellien väkivallan, USA:n presidentin Barack Obaman ilmoituksen siitä, että on ”täysin legitiimiä” arvioida huumesodan onnistumista sekä maailmanlaajuisen talouskriisin antaneen sykäyksen huumepolitiikan täydelliselle uudelleen arvioinnille.

Kushlick kuvaa tulevaa konferenssia hyvin merkittäväksi:

”Koolla on suuri joukko entisiä presidenttejä ja pääministereitä vaatimassa dekriminalisointia sekä laillisen jakelun kokeilemista. Tämä tulee olemaan käänteentekevä tilaisuus.”

Transformissa uskotaan paineen kieltolain lopettamiseksi nousseen jo musertaviin mittoihin. Se lainaa Britannian asianajajaliiton puheenjohtajan Nicholas Greenin kommenttia hänen tuotua esille huumeisiin liittyvän rikollisuuden kustannuksien olevan Britanniassa jo 13 miljardia puntaa vuodessa:

”Henkilökohtaisen käytön dekriminalisointi aiheuttaa myönteisiä seurauksia: se vapauttaa valtavasti poliisiresursseja, vähentää rikollisuutta ja parantaa kansanterveyttä”.

Mutta samalla kun politiikasta vetäytyneet poliitikot ovat vaatimassa muutosta, ovat virassa toimivat vähemmän innokkaita kannattamaan politiikan radikaalia muutosta. Vuonna 2002 Britannian sisäasioiden komitea, johon kuului mm. nykyinen pääministeri David Cameron, vaati huumepolitiikan tarkastelussaan hallitusta ”aloittamaan keskustelu” huumeiden laillistamisen ja säätelyn mahdollisuudesta.

Vaatimuksista huolimatta ministeri toisensa jälkeen on jättänyt suositukset noudattamatta.

Comments  

 
+2 #2 manner jari 2011-06-01 08:39
vapauttakaa
Quote
 
 
+6 #1 JuhaniKauranen 2011-05-31 17:20
Kyllä, siltähän se alkaa näyttämään että nyt on taivuttava vanhojen tapojen yli ja astuttava vanhalle maalle uudestaan raikkain sekä innokkain odottamuksin. Ilmassa on tietynlaista kirkkautta ja kavaltamisen vastakohtaista tunnelmaa. Oi kiitos suuri tietoisuus joka tuotti tuskan alussa mutta lopussa oikeus voitti ja vain sillä on merkitystä sillä aikaahan ei ole olemassa. On vain yhtälö ja ratkaisu.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.