Israelissa harkitaan kannabiksen laillistamista

Lähde: Press TV 13.6.2011

Israel2Huumeiden vastaisen taistelun totaalinen epäonnistuminen on saanut israelilaiset harkitsemaan kannabiksen laillistamista.

Huumeriippuvuusongelmista kärsivien määrän suuri kasvu on pantu merkille myös Israelin parlamentissa, Knessetissä, jossa joukko kansanedustajia on vaatinut erityisen huumeidenvastaisen komitean perustamista, joka tutkisi kannabiksen käytön ja hallussapidon laillistamista.

Kansanedustajat kuvailevat Israelin nykyistä huumestrategiaa tehottomaksi ja vanhanaikaiseksi. Nykyinen huumeiden vastainen politiikka ei ole ainoastaan epäonnistunut vähentämään huumeiden käyttöä, mutta se on johtanut hälyttävään järjestäytyneen rikollisuuden kasvuun.

Parlamentin jäsenet ovat pyytäneet komiteaa arvioimaan kannabiksen asemaa yhteiskunnassa verrattuna tupakkaan ja alkoholiin.

Laillistamista kannattavien mielestä huumekieltolaki on järjestäytyneen rikollisuuden ja huumesalakuljetuksen selkäranka. Kannabiksen verottamisesta saatavia tuloja voitaisiin käyttää myös huumevalistukseen.

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.