Liittovaltiotasoinen lakiesitys kannabiksen laillistamiseksi

RonandfrankLähde: NORML 23.6.2011 ja Reason 22.6.2011

Kaksi USA:n kongressin jäsentä laati lakialoitteen, jonka mukaan liittovaltio ei enää pidättäisi eikä rankaisisi aikuisia kannabiksen käyttäjiä sen käytön hyväksyneissä osavaltioissa. Lakialoitteen takana ovat edustajat molemmista puolueista: republikaaniedustaja Ron Paul Teksasista ja demokraattiedustaja Barney Frank Massachusettsista. Eli lakialoite on ns. bipartisan eli molempien puolueiden edustajia on lakialoitteen takana.

Edustaja Frank kertoi: ”Aikuisen ihmisen syyttäminen rikoslailla siitä, että hän valitsee kannabiksen käyttämisen, on lain täytäntöönpanon resurssien tuhlaamista ja henkilökohtaisen vapauden riistämistä. En kehota ihmisiä käyttämään marihuanaa enkä myöskään juomaan alkoholijuomia tai polttamaan tupakkaa mutta en kummassakaan tapauksessa usko rikosoikeudellisiin seuraamuksiin perustuvan kieltolain olevan hyvää julkista politiikkaa.”

Lakialoite HR 2306, ”Laki liittovaltion marihuanan kieltolain lopettamiseksi vuonna 2011”, on ensimmäinen yritys kumota kannabiksen kieltolaki, joka on ollut voimassa Yhdysvalloissa vuodesta 1937 . Lakialoitteen hyväksyminen poistaisi tällä hetkellä vallitsevan ristiriidan liittovaltion lainsäädännön ja kannabiksen lääkekäytön hyväksyneiden kuudentoista osavaltion lainsäädäntöjen välillä.

Lakialoite sallisi myös osavaltioiden hallitusten niin halutessaan laillistaa ja säädellä aikuisten ihmisten vastuullista kannabiksen käyttöä, hallussapitoa, tuotantoa ja osavaltion sisäistä kauppaa ilman liittovaltion sekaantumista. Tällä hetkellä kuudessa osavaltiossa on säädetty lakeja kannabiksen käytön laillistamiseksi ja osavaltiotasoisia lakialoitteita on tulossa äänestykseen vuonna 2012 useissa osavaltioissa.

Lakialoitteen kannattajan Steven Cohenin puhe USA:n kongressissa:Kantrimusiikin legenda Willie Nelsonin vetoomus lakialoitteen puolesta:Tommy Chong
väittelee Valkoisen talon huumetsaarin neuvonantajan kanssa uudesta liittovaltion lakiesityksestä

Comments  

 
0 #1 viaton hippi 2011-07-02 22:07
ei varmaan tule vaikuttamaan suomen vanhoolliseen hallitukseen vaikka pojat sen saisivatkin jenkeissä läpi :/
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.