DEA estää kannabiksen uudelleenluokittelun

Lähde: Time Magazine 11.7.2011, Los Angeles Times 13.7.2011 ja High Times 20.7.2011

Medical Marijuana Dea Raid62Uutisoimme aiemmin, kuinka USA:n hallitus suosii lääkeyhtiöitä pitämällä kannabiksen laittomana ja ratsaamalla yksityisiä lääkekannabisyrityksiä samanaikaisesti myöntämällä lääkeyhtiöille lupia sen kasvattamiseen. Tähän liittyy olennaisesti se, että liittovaltio pitää tiukasti kiinni 50 vuotta sitten presidentti Nixonin hallintokaudella uuden huumelainsäädännön yhteydessä päätetystä kannabiksen luokittelemisesta yhtä vaaralliseksi huumeeksi kuin heroiini. Kansalaisryhmät ovat yrittäneet muuttaa luokittelua mutta turhaan. Viimeisin vetoomus on liki kymmenen vuoden takaa, mihin USA:n huumepoliisi vastasi vasta tänä kesänä.

USA:n huumepoliisin 8.7.2011 antamassa päätöksessä väitetään, ettei kannabiksella ole hyväksyttävää lääkinnällistä käyttöä ja siksi se pysyy laittomana liittovaltion lainsäädännössä. Päätös on ristiriidassa eri osavaltioissa hyväksyttyjen lakien kanssa, joissa sallitaan marihuanan lääkekäyttö, sekä vastoin satojen tutkimusten ja satojen vuosien käytännön kokemusten antamaa näyttöä kannabiksen lääkinnällisistä vaikutuksista.

Päätös syntyi vastauksena vuonna 2002 jätettyyn muutosesitykseen, jonka laati ryhmä lääkekannabiksen kannattajia ja jossa vaadittiin hallitusta luokittelemaan kannabis uudestaan, koska se on tällä hetkellä USA:n huumelainsäädännön perustana olevassa luokituksessa ensimmäisessä luokassa heroiinin kanssa.

DEA perusteli päätöstään sillä, että kannabiksella ei ole tällä hetkellä hyväksyttävää lääkekäyttöä USA:ssa, sillä on suuri väärinkäyttöpotentiaali ja sen käytöllä ei ole hyväksyttävää turvallisuustasoa edes valvotussa lääkekäytössä.

Tämä päätös voi vaikuttaa takaiskulta, mutta se on yhdessä mielessä tärkeä askel eteenpäin: DEA on vitkutellut päätöksen kanssa vuosikaupalla, mutta nyt tämä päätös voidaan viedä oikeuteen liittovaltiotasolla, minkä lääkekannabisaktivistit aikovat tehdä.

USA:n oikeuskäytännön mukaan ainoastaan sellaiset ihmiset, joita päätös koskee suoranaisesti, saavat valittaa USA:n liittovaltion tekemästä päätöksestä vetoomustuomioistuimeen. Tämän viimeisen vetoomuksen teki ryhmä Coalition for Rescheduling Cannabis, eli koalitio kannabiksen uudelleenluokittelemiseksi, jossa on mukana kannabispotilaita.

Comments  

 
0 #1 Cànem 2011-07-26 02:20
Ihan kiva että menevät oikeuteen mutta tuskin mikään tulee muuttumaan ikävä kyllä.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.