Kannabis – videopelaajan doping?

Videopeliyhteisössä on viimeaikoina virinnyt keskustelu kannabiksen doping-aineiden kaltaisesta suoritusta parantavasta vaikutuksesta pelattaessa videopelejä.

PeliViimeisimpänä asiaan tarttui Culture Magazine, joka kirjoitti Australian Word Cyber Games –turnauksen johtajan, Alex Walkerin, kertoneen GamePlayer-pelijulkaisulle, että hän on nähnyt ”useita pelaajia kansallisissa turnauksissa, jotka saapuvat paikalle pilvessä pelatakseen paremmin”. Walker on pelaajien kanssa asiasta samaa mieltä, eikä kannabiksen pelikykyjä parantava vaikutus ole hänen mukaansa alalla mikään salaisuus.

Useimmat pelaajat myöntävät kannabiksen auttavan pelaamaan paremmin, mutta harva olisi arvannut pelaamisen ja kannabiksen polttamisen yhdistelmän tuottavan neurologisia hyötyjä.

Äskettäin tehty hollantilaistutkimus selvitti miten pelaaminen ja kannabis vaikuttavat Alzheimerin tautia sairastavien ihmisten aivoihin. Kaikki koehenkilöt pelasivat päivittäin vaikeutuvia ja yhä haasteellisempia pelejä, mutta vain puolelle koehenkilöistä annosteltiin kannabissavua. Tulokset olivat yllättäviä: kannabista käyttänyt ryhmä pärjäsi 43 prosenttia paremmin muistia mittaavissa testeissä kuin kannabista polttamaton kontrolliryhmä.

“Kannabiksen polttamisen hyödyt olivat paljon suuremmat kuin olisimme voineet koskaan kuvitella”, kertoi kokeen järjestelyissä mukana ollut Ewoud Joost.

Hyötyjen määrä saattoi tulla yllätyksenä, mutta monet tutkijat ovat jo aiemmin osoittaneet pelaamisen ja kannabiksen hyödyt. Tetriksen kaltaisia pelejä on pidetty eräänlaisena aivojumppana siinä missä toimintapelit voivat parantaa käsien ja näköaistin välistä koordinaatiota. Kannabiksella puolestaan on todettu olevan tulehdusta estäviä ja antioksidanttisia ominaisuuksia, eikä hollantilaistutkimus ole ainoa joka on osoittanut kannabiksesta olevan hyötyä Alzheimer-potilaille.

Neurobiology of Aging –lehti julkaisi tutkimuksen, joka osoitti kannabinoidien vähentävän tulehdusta vanhojen rottien aivoissa, parantavan niiden muistia ja lisäävän uusien aivosolujen syntymistä ja kasvua. Vastaavasti muut tulehdusta estävät lääkeaineet, kuten ibuprofeeni, eivät vaikuttaneet vanhoihin aivoihin millään tavalla.

COED-lehti julkaisi huumoripitoisen listan 12 ammatista, jotka sopivat parhaiten kannabiksen käyttäjille. Videopelitestaaja pääsi listalle itseoikeutetusti: ”Niiden mahtavien asioiden listalla, joita voit tehdä pilvessä, on heti musiikin kuuntelemisen jälkeen videopelien pelaaminen. Suurin osa ihmisistä, jotka tulevat pelaamaan testaamaasi peliä, tulevat tekemään sen jointti huulessa, joten toimiminen testivaiheessa samoin on ainoa vastuullinen ratkaisu.”

Comments  

 
0 #4 Tireht00ri 2012-12-14 22:25
Shakki ! ööö.. mitä nappi mä viimeksi siirsin ? :o
Quote
 
 
+1 #3 KEIJJO 2011-09-11 14:32
CS S!!!!!!!!!!
Quote
 
 
+1 #2 mikko 2011-07-30 14:48
Civilization!
Quote
 
 
+1 #1 Esko 2011-07-21 23:20
Portal 2 ;)
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.