NAACP vaatii huumesodan lopettamista

Tämä harhainen huumepolitiikka, jota toteutetaan pääasiassa afroamerikkalaisissa yhteisöissä, pitää lopettaa - NAACP:n johtaja Benjamin Jealous

Naacp Convention Grzi Web.jpegNational Association for the Advancement of Colored People (NAACP) on Yhdysvaltojen afroamerikkalaisen väestönosan etuja ja oikeuksia vuonna 1909 ajamaan perustettu arvovaltainen ja laajaa kannatusta nauttiva kansalaisjärjestö. NAACP hyväksyi 102. vuosikokouksessaan historiallisen päätöslauselman, jossa vaaditaan huumesodan lopettamista. Päätöslauselman viesti käy selväksi jo sen otsikosta: ”A Call to End the War on Drugs, Allocate Funding to Investigate Substance Abuse Treatment, Education, and Opportunities in Communities of Color for a Better Tomorrow”.

NAACP:n tarkoitus on ”taata poliittiset, koulutukselliset, yhteiskunnalliset ja taloudelliset oikeudet tasapuolisesti kaikille ihmisille ja poistaa rotuviha ja rotuun perustuva eriarvoisuus”.

Huumepolitiikka USA:ssa on ollut jo lähtökohdiltaan rotuerotteluun perustuva, koska sen huumelainsäädännön taustalla on ollut rotuun perustuvia näkemyksiä eri aineiden haitoista oli kyse sitten marihuanasta, kokaiinista tai oopiumista.

”Tällä päätöslauselmalla NAACP on ottanut merkittävän askeleen kohti tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta ja tehokasta lainvalvontaa”, sanoi NAACP:n puheenjohtaja Benjamin Todd Jealous.

NAACP:n hyväksymässä päätöslauselmassa käydään läpi huumesodan epäonnistumisesta kertovat tosiseikat korostaen sitä, että USA käyttää vuosittain yli 40 miljardia dollaria huumesotaan vangiten alatason huumerikollisia, joista suurin osa on peräisin värillisistä yhteisöistä. Afroamerikkalaisten todennäköisyys joutua vankilaan huumeisiin liittyvästä rikoksesta on kolmetoista kertaa suurempi kuin angloamerikkalaisilla.

”Tutkimukset osoittavat, että eri taustaiset ihmiset käyttävät huumeita suurin piirtein yhtä paljon, mutta luvut osoittavat, että afroamerikkalaiset, latinalaisamerikkalaiset ja muut värilliset ryhmät joutuvat pysäytetyiksi, etsinnän kohteiksi, pidätetyiksi, syytetyiksi, tuomituiksi ja vangituiksi huumeisiin liittyvistä rikoksista huomattavasti useammin”, täsmentää NAACP:n Kalifornian osaston johtaja Alice Huffman.

”Tämä lain täytäntöönpanon kaksoisjärjestelmä, jonka tarkoitus on pitää afroamerikkalaiset ja muut vähemmistöt lukkojen takana, pitää paljastaa ja hajottaa.”

Huumeiden käyttäjien vankilaan sullomisen sijaan NAACP:n päätöslauselmassa vaaditaan yhteiskuntaan uudelleensopeuttamis- ja hoito-ohjelmien luomista ja laajentamista, metadoniklinikoita ja muita hoito-ohjelmia, joiden on todettu olevan toimivia.

”Tiedämme huumesodan olleen täydellinen epäonnistuminen, koska nyt neljänkymmenen vuoden sodankäynnin jälkeen huumeiden käyttö ja väärinkäyttö eivät ole laskeneet”, täsmentää NAACP:n rikosoikeusohjelman johtaja Robert Rooks.

”Ainoa asia, minkä olemme onnistuneet toteuttamaan, on maamme muuttaminen maailman suurimmaksi vankilaksi, missä mielenterveysongelmista ja riippuvuudesta kärsivät pannaan vankilaan, sekä luomaan rotuerotteluun perustuva järjestelmä, joka kilpailee 1960-luvun Jim Crow -lakien kanssa”.

Saatuaan NAACP:n johtokunnan hyväksynnän lokakuussa, aloittavat kaikki NAACP:n yli 1200 aktiivista osastoa järjestämään kampanjoita huumesodan lopettamiseksi.

Presidentti Barack Obama lähetti videotervehdyksensä NAACP:n kokoukselle ja toivottavasti hän lukee NAACP:n terveiset.

Lähde: NAACP 26.7.2011

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.