Normaalia kannabisaktivismia

A NORML Life -dokumentti kartoittaa tämän hetken tilannetta USA:n kannabisaktivistien keskuudessa ja kertoo samalla NORML:n (National Organization for the Reform of Marijuana Laws) eli USA:n vanhimman kannabisjärjestön vuosikymmenien urasta ja sinnikkyydestä maailman mahtavinta kieltolakikoneistoa vastaan.

Stroup2Tämän kannabiksen laillistamista ajavan kansalaisliikkeen perusti Keith Stroup vuonna 1970 Hugh Hefnerin Playboy-säätiöltä saamallaan 5000 dollarin lahjoituksella. Stroup suoritti vuonna 1965 yhteiskuntatieteiden opinnot Illinoisin yliopistossa ja vuonna 1968 hän valmistui Georgetown Law School’sta Washington DC:ssä. Seuraavat kaksi vuotta hän toimi konsulttina kansallisessa tuoteturvallisuuskomissiossa. Tässä työssä hän tutustui kuluttaja-aktivisti Ralph Naderiin, jonka työ innosti Stroupin perustamaan kannabiksen käyttäjien yhdistyksen, NORML:n, jonka johdossa hän toimi aina vuoteen 1979, minä aikana 11 osavaltiota dekriminalisoi pienet marihuanarikkomukset.

Stroup on myöhemmin toiminut asianajajana, lobannut USA:n kongressissa perheviljelijöiden ja taiteilijoiden asioita ja toiminut monta vuotta National Association of Criminal Defense Lawyers -liiton toiminnanjohtajana. Vuonna 1992 Stroup sai Drug Policy Foundationin jakaman Richard J. Dennis Drugpeace -palkinnon saavutuksistaan huumepolitiikan muuttamisessa. Vuonna 1994 Stroup palasi NORML:n palvelukseen toiminnanjohtajaksi, jona hän toimi aina vuoteen 2004 saakka. Tällä hetkellä hän on lainopillinen neuvonantaja NORML:ssa, luennoi ja kirjoittaa kirjaa. Stroup on edelleen USA:n marihuanapolitiikan näkyvimpiä hahmoja.

NORML:n ja sitä tukevan säätiön vuosibudjetti on tällä hetkellä noin 990 000 dollaria, sillä on kuusi kokopäiväistä työntekijää ja 135 alaosaston verkosto.

Aktivistien ohella dokumentissa esiintyy muitakin henkilöitä, joista yllättävin on The Doors -yhtyeen perustajan ja kosketinsoittajan Ray Manzarekin haastattelu vuodelta 2008, jolloin hän osallistui NORML:n konferenssiin Berkeleyssä. Dokumentissa hän arvioi mm. marihuanan käytön vaikutusta yhtyeen kehitykseen.

Dokumentin traileri:

Lähde: Celeb Stoner 15.8.2011

Norml

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.